• Mitől szédülök ennyire?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Weborvos! 1éve kezdődött a szédülésem.Koponya Mr vizsgálatra küldtek.Vélemény:A bal arteria vertebralis hypoplasiaja.Variáció a Willis-körben.Kórjelző intracranialis eltérés nem volt kimutatható. Az Orvos betasercet írt fel napi 3x16mg-ot.3hónapig szedtem de nem mondhatnám hogy jobban lettem.Közben a nyakammal is gond lett, nem tudtem forgatni a fejem, irány nyaki Mr. A cervalis lordosis csökkent, enyhe kyphosis alakult ki.csigolyatestek magassága szabályos. A peremszéleken minimális spondylophytosis látható. A porckorongok a középső-alsó segmentumokban kissé dehytráltak.C.V.-VI.szintben a discus körkörös, 2-3 mm-es előboltulása ábrázolódik, a durazsák enyhe deformitása látható.Ebben a magasságban a peremszéli spondylophytosis kifejezettebb, jobb oldalon a foramen enyhe szűkitettsége ábrázolódik, gyöki érintettség nem látható.C, VI.-VII-segmentumban hasonló, jobb oldali dominantiájú osteophyta-discus complex látható, a peremszéli felrakódás eléri a kilépő gyököt, de érdemi compressio nem mutatható ki ebben a segmentumban sem. Az egyéb foramenek gyökkilépések szabadok. A nyaki myelon területén kórjelző eltérés nem látható. Kaptam fizikoterápiás kezelést, masszázst. A mai napig járok hetente kétszer 40 perc masszázsra.Szédülésem ritkult van olyan hogy napokig jól vagyok.Ha szerencsém van itthon jön rám, olyankor lefekszek és elmúlik. A rosszabb az ha utcán vagy munkahelyen.Sokszor félek egyedül elindulni. Mitől lehet ez a szédülés? Várom válaszát! Üdvözlettel:S.T

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Érdeklődő! A szédülését részben a nyaki erek kissé rendellenes lefutása, részben a nyaki porckorongok betegsége okozza, mint ahogy erről az Önt körültekintően kivizsgáló orvosa valószinüleg tájékoztatta. A kórkép önmagában nem veszélyes, nem rövidíti le az életet és komolyabban a munkaképességet sem csökkenti. Meg lehet tanulni vele élni, és vannak még más szédüléscsökkentő gyógyszerek, ezeket éredmes kipróbálni, nem rendelkeznewk lényeges mellékhatásokkal. A nem receptkötelesek között a Ginco szedése hatásos. Nagyon jó, ha van lehetősége masszázsra, ennek köszönhetően további javulás remélhető. A félelmet le kell győzni, mert az utcán jelentkező szédülés ugyan elég kellemetlen, de nem fog az autó alá esni. Ha erről nem sikerül racionálisan meggyőzni önmagát, akkor pánik elleni gyógyszerek alkalmazása sokat segíthet, néha a szédülést is elmúlik ezektől a gyógyszerektől. Éljen bátran és élvezze az élet szépségeit, szédülése ellenére!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 17:17; Megválaszolva: 2012. február 10., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés