Hirdetés
      • Kiálló kulcscsont

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Évek óta(vagy születésem óta) nagyon kiáll a kulcscsontom, csatoltam egy képet, oldalról elég borzasztóan néz ki. Van valami mód rá, hogy nelátszódjon ennyire? Esetleg valami speciális izomfejlesztés a területre?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsont témában

        Első ránézésre olyan a kép, mintha ki lenne ficamodva a kulcscsont szegycsont közötti ízület. Az is lehet, hogy ez egy szülésnél, vagy gyermekkorban kialakult sérülés nyoma. Általános ízületi lazaság nem jön szóba, mert akkor a többi ízületei és a másik ilyen ízülete is előesne. Amit javaslok keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal megfelelő választ tudnak adni és a megfelelő terápiát is meg tudják mondani (torna, műtét)


        Kérdés: 2011. október 06., 14:17; Megválaszolva: 2011. október 08., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: