• 4 hónapos ortopédia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Dr. Úr/Nő! Kislányommal 4 hónaposan ortopédián jártunk és a röntgenfelvételen a következő szerepelt! Bal oldalon a vápa meredekebb lefutású széle lekerekített. A Kopits négyzet enyhén aszimmetriás. Az M-S vonal nem fut be a foramen obturatoriumba. A femurfej csontmagja egyik oldalon sem jelent meg. vigantol csepp emelését éa betétes rugit ajánlottak. kérdésem az lenne hogy pontosan miröl is van szó. a kislányom egyébként 3300 grammal és 52 cm-rel született, jelenleg anyatejes és már 7400gramm és 66 cm. a vizsgálatot végző orvos is megjegyzte hogy husikás. válaszát élőre ia köszönöm egy aggódó édesanya

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ortopédia témában

        A leírás alapján a kislányának van egy enyhe fokú csípő fejlődési zavara. Erre utalnak a felsorolt diagnosztikus kifejezések. Szerencsére nem nagy fokú, így elég a terpeszpelenkázás és a D vitamin adása. Általában a testalkata Önmagában nem határozza meg a csípő állapotát. Aggodalomra nincs ok, fontos a rendszere ortopédiai kontroll, hogy a csípő megfelelően fejlődhessen és ne keljen komolyabb beavatkozásra sort keríteni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 11., 13:45; Megválaszolva: 2011. július 12., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: