Kalapácsujj

Tisztelt Cím! 64 éves vagyok, pár éve már hogy gyötör a lábujj és bütyök fájdalom egyik lábamon. Olvastam interneten, hogy a probléma oka a kalapácsujj, amit műtéttel lehet megszüntetni. Kérdésem: az én koromban érdemes-e műtét alá vetni magam, hisz mint minden műtét kockázatos lehet, vagy esetleg valami más módon lehet enyhíteni a lábfejek fájdalmát (cipő, betét, krémek, masszirozás stb.) Köszönettel: egy olvasójuk

Dr. Bogdán Aurél válasza kalapácsujj témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az életkor nem zárja ki a műtétet. Ha egyéb betegség nincs, akkor mindenképpen célszerű elvégeztetni a beavatkozást, mert csak ez ad elfogadható, vagy jó eredményt. A betétek viselése csak időleges javulást eredményezhet.

Kérdés: 2011. június 21., 19:45; Megválaszolva: 2011. június 23., 13:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
kalapácsujj műtét után
üdvözlöm kérdésem a következő 4, 5 hete kalapácsujj műtétem volt, a műtőt lábujjam még fáj és még kicsit mindig a másik alatt van.Ön szerint...
bütyök&kalapácsujj
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A bal lábamon van 1 "parasztbütyök" és 2 kalapácsujj. Az Ön véleménye szerint egy kórházi tartózkodás alatt...
Kalapácsujj műtét után
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi idő kell a kalapácsujj teljes gyógyulásához? A műtéttől két hónap telt el, és a fájdalom csökkenésén, a...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom