Félre taposott cipő

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő. Fiam 9 éves. Már a második cipőjét tapossa félre. Ősszel is 3 hónapig bírta a cipője és most is csak addig tartott. A bal lábát befelé tartja. A cipője talpa az ujjai mögött a talp kezdeténél kopik, de annyira, hogy már a cipő oldalán jár majdnem. Lehet, hogy kicsit értelmetlen amit írtam, de nem tudom jobban leírni. Azt mondta egy ismerő gyógytornász, hogy elég lenne egy talpbetét is, ami megemeli az ujjai mögötti részt. Mindenképpen elviszem ortopéd orvoshoz, de mondjon véleményt, hogy ez még korrigálható-e és hogy mitől lehet, mert még 1 éve nem volt ilyen probléma. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ortopédia témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Így látatlanban arra gondolok, hogy egy intenzívebb növekedési periódus kezdődött a fiánál, és a szalagrendszer egy kicsit lassabban tudja után követni a csontnövekedést. Ez eredményezett a lábon egy statikai elváltozást, ami a cipő gyors és aszimmetrikus kopásához vezet. Mindenképpen mutassa meg egy ortopédusnak. A megfelelő betét viselése megoldhatja a problémát.

Kérdés: 2011. június 07., 11:55; Megválaszolva: 2011. június 08., 23:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
4 hónapos ortopédia
tisztelt Dr. Úr/Nő! Kislányommal 4 hónaposan ortopédián jártunk és a röntgenfelvételen a következő szerepelt! Bal oldalon a vápa meredekebb...
Csecsemő befelé forduló láb
Tisztelt Cím! Kisbabám 6 hetes. Ortopédiai szakrendelésen voltunk tegnap, ahol megállapították, hogy mindkét lába befelé fordul, passzíve teljes...
Ortopédia javaslt?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A prblémám kb. fél éve kezdődött. Mindkét oldalon erős fájásokat kezdtem érezni a csípőmnél. -Sokszor alvás közben...
Sebési beavatkozás nélkül...
Kedves WEBBeteg.hu! Mindkét tenyerem, ujjizületeim csomósodása, zsugorodása miatt már többször volt műtétem. Több hónap óta jobb kezemen ...
Csontkinövés
Kedves Dr.Nő! Ma a sebészetről röggen után átküldtek az ortopédiára azzal a cimszóval, hogy: Csontsérülés nem ábrázolódik. Hallux...