• Gerincproblémám súlyos lehet a lelet szerint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő! Az alábbi gerincröntgen lelet értelmezését kérném: " A háti kyphosis íve megtartott, a lumbalis lordosis íve fokozott. A csigolyacorpusok magassága és az intervertebralis rések tágassága norm. A peremek szabadok. Az S.I. szelvény hátsó ívén keskeny spina bifida van." BNO: U9990 A gerincröntgenre én kértem beutalót, mivel kitapinthatóan fájt az egyik gerinccsigolyám. A fájdalom diffúz, hiszen kiterjed a bordákra is. Éjszaka nyugalmi helyzetben fáj, de napközben mozgás alatt abszolút nem. Négy hónapja szültem, a babát gyakran emelgeti az ember, gondoltam arra, nem-e esetlegesen ettől, illetve a rossz tartástól lehet ? Az az igazság aggódó természet vagyok, és félek hogy nehogy komolyabb probléma ( Gerincvelőrák)legyen e mögött. Kérem véleményét és természetesen tanácsát! Köszönettel: Tóth Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Zsuzsanna! A röntgenlelet azt mutatja, hogy nincs semmi olyan rendellenesség a gerincén, ami hátfájást okozhatna. A keresztcsont első csigolyája hátrafelé nyitott (spina bifida), de ez már születése óta meglehet, így nem valószínű, hogy mostani panaszaihoz köze lenne. A rossz tartás, a szoptatás miatt megnagyobbodott mellek, a kicsi emelgetése és ölben tartása mind hozzájárulhatnak a hátfájáshoz. Rákos elváltozás biztosan nem okozza a panaszait. Hátizomerősítéssel, tornával, egyenes tartással valószínűleg megszüntethetők a panaszok.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 29., 17:45; Megválaszolva: 2011. május 02., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: