• Sípcsonti dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Pár hete a bal sípcsontomon, középtájon, nőtt egy kb. 1 cm átmérőjű görcs, ami csak pár mm-re emelkedik a bőrömből. járásnál nem okoz problémát, tapintásra is csak akkor fáj ha megnyomom. Eleinte az érintésre is fájt. Színváltozás nincs, se vérömleny, se véraláfutás. Nem emlékszem, hogy megütöttem volna, de mivel gyerekek között dolgozom, sok apróbb sérülés ér, amihez már hozzászoktam. Mi a teendőm ezzel a görccsel? Válaszát előre is köszönöm! László Tímea

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sípcsont témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy valamilyen lágyrész daganat alakult ki. ne gondoljon egyből rákra, szinte biztos, hogy nem az. Valószínűleg a bőralatti zsírszövet felszaporodása, vagy ínhüvely gyulladás miatti duzzanat, esetleg faggyúmirigy elzáródás okozta duzzanatról lehet szó. Azt javaslom, keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosan ki tudjál deríteni a panaszai okát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 02., 19:23; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés