• Forgó fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Szeretnék tanácsot kérni, van egy ojan problémám hogy bizonyos testhelyzeteket nem vagy csak nehezen tudok felvenni. Meghatározza az adot nap fálydalmi szintjét az hogy milyen tartásban alszom. Folyamatos mozgás esetén nem, de ha több mint 3-4 órát ülök, vagy pihenésképpen csak hanyatt fekve vagyok, mikor el kezdek gyalogolni rettenetesen fály a forgóm. Bicegve tudok tovább haladni. Ez megszünik miután kb 3-400métert megtettem. Hírtelen erős igénybevételt bírja enyhe pulzáló érzéssel. Szeretném kérdezni hogy ezt meg lehet e szüntetni véglegesen, vagy nem lehet. A továbbiakban tűzoltó szeretnék lenni volt szerencsém letenni egy alaptanfolyamot és káresetekhez kivonulni, megtetszett mentálisan alkalmas vagyok pszihikai teszt alaplyán. De a forgó fálydalom miatt nem merek jelentkezni még addig míg fenn áll a baj. Háziorvoshoz elmentem amikor először jelentkezett de nem történt semmi. Régen túlsúlyos voltam jelenleg magasságom 187cm és 82kg vagyok. Tud esetleg olyan helyet vagy embert ajánlani aki nem veszi a rendzserbe a kórtörténetemet. Ha a rendszerben van a betegségem az kizáró ok a HÖT-be kerülékor. Válaszát esetleg tanácsát köszönöm. Szép napot.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a derékfájás témában

        Panaszai hátterében több dolog is állhat. Vizsgálat nélkül nehéz megmondani, hogy mi lehet a baj. Lehet a csípőízület elváltozása, lehet izomzat eredetű, de lehet, hogy a gerincéről, vagy esetleg a térdéről fáj a forgója. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, hogy kiderüljön mi a baj. Általában az orvosokkal meg lehet beszélni, hogy ne írjanak le dolgokat. A magánszakrendeléseknek magán betegdokumentációjuk van, nincs kapcsolatban az állami rendszerrel, így az nem is tudják lehívni a HÖT-nél.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 07., 14:32; Megválaszolva: 2010. július 09., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés