• Dr.Juhász Csaba - pattogás, újra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon köszönöm előző válaszát, de nem pontosan írtam le az előző levelemben a problémát. Tehát nem fájdalmat érzek, egyáltalán nem fáj, de elég erősen érezhető pattogás, mintha az izmaim rángatóznának, ahhoz hasonló érzés. Az egész comb izmom ezt teszi,az egész felületén érzem, a vádlimban már nem és feljebb sem. Kívülről semmi nem látszik, mintha az egész combomnak kis buborékok ütközének, pici puha golyók, nem fáj, csak nagyon furcsa. Valami ideg -eredetű dolog nem lehet? A mozgás közben nem érzem, amikor leülök a mozgás : (séta, kocogás) után akkor érzem pár percen keresztül. Eléggé intenzív, de nem ájdalmas. Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában


         Tisztelt kérdező!

           Köszönöm ismételt kérdését. Amennyiben ezt a "pattogó" jelenséget a combjában izomrángásként élné meg, különösen terhelés utáni megpihenéskor, mindenképpen vizsgáltassa meg az ágyéki gerincszakaszát. Rtg. ill. MR vizsgálatok pontosan tisztázhatják, a háttérben nincs-e csigolyakopásos -ill. az ezzel együttjáró porckorongbetegsége.Derékfájásról ugyan nem számolt be, az előbb leírt betegségek nagy százaléka derékfájással kezdődik, ill.onnan sugárzik az alsó végtagokba akár ilyen izompanaszokat is okozva. Combját, mint írta, ugyan nem fájlalja, de bizonyos esetekben derék-és alsó végtagi fájdalmak nélkül is felléphet porckorongbetegség, kétségtelenül, ez sokkal ritkább forma.
        A másik tanácsom az, hogy elképzelhető -csupán a combjára összpontusuló panaszok hátterében - valamilyen izom-ill. alsó végtagi beidegzési problémák vannak, ideggyógyász szakorvos felkeresése, ahol speciális vizsgálatokkal izomműködést és ingerületvezető képesség mértékét meg lehet állapítani.A probléma lehet összetett is. Vannak olyan betegségek(pl.cukorbetegség), melyek hosszú időtartam alatt a perifériás, vagyis a végtagokra kifutó idegek bántalmát okozzák, bár ezek többnyire kétoldaliak és furcsa, "hangyamászás"-szerű érzéssel járnak.
        Összefoglalva tehát orthopéd és ideggyógyász szakorvos együttes megkeresését tanácsolom, és a precíz fizikális vizsgálat és a fent részletezett vizsgálatok együttese segít a pontos diagnózis felállításában, a differenciálásában.

        Tisztelettel:  Dr. Juhász Csaba  ortopéd szakorvos-traumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-09 08:09:53; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés