Ínhüvelygyulladás és zsibbadás

Kedves Doktorúr! Szertornázom (régen is szerotnárztam, de most 2 hónapja kezdtem újra, hosszú kihagyás után) , és egyik edzés végén zsibbadás téreztem a hüvelykujjamban. Picit duzzadt is volt (és azóta is picit az) a hüvelykujjpárnám. sehol máshol sem fájt sem akkor, sem előtte, sem utána egy pillantig sem. Nem történt semmiylen esés. Gyanítom, hogy megerőltettem, nehéz edzés volt. Mivel más panaszom nem volt, folytattam az edzéseket, a csuklóm jól működött, tvábbra sem fájt. De másfél hét elteltével sem szűnt a zsibbadás, így elmentem a traumatológiára, ahol már múlóban lévő ínhüvelygyulladást állapítottak meg. Addigra a zsibbadás is alábbhagyott.Kaptam cataflamot, 10 napig szedtem, párhuzamosan fastum géllel kentem a kezem, a zsibbadás pát nap alatt megszűnt teljsen, de én csuklóvédővel védtem a kezem továbbra is, és kentem, pihentettem. Nem edzettem. A duzzanat még mindig érzékelhető, és a csuklóm belső oldalán, ahol az a kis csont "kiáll" (nolrmál esetben is) , nos ott tudok egy kis keményebb, elmozdítható "golyót" (nem tudom jobban megfogalmazni) , mint egy pici borsszem tapintani, ha kisujjn irnyába elfordítom a csuklóm. Megnézte a doktor a traumatológián azt is, hogy ha erre fordítja acsuklóm, fáj-e, de minimális fájdalmat sem éreztem. Ha nagyon rá akarom fogni, akkor a kézhátamon, a hüvelyujjam alatt minimálisan nyomásérzékeny, ha visszafeszítem az ujjam, és két hete taln kicsit kevésbé volt olajozott a csuklóm mozgása, de teljes értékűen, fájdalom nélkül működött, csak picit volt nehézkes. A kérdésem az, hogy fájdalom és mozgáskorlátozódottság nélkül ez egy egyszerű ínhüvelygyulladásvolt-e? (a doktor szerint az alagútszindróma kizárható, mivel csak 1 ujjam zsibbadt) Valamint, hogy az a kis borsszem micsoda, kell-e vele foglalkozni? és hogy ha a duzzanat még megvan, de semmi más nincs, akkor ennek jót tesz-e a mozgatás, vagy inkább pihentessem? illetve hogy mikortól lehet fokozatosan edzésbe állni? Elnézést a hosszú levélért, de igyekeztem minden talán fontosat beleírni. válaszát előre is nagyon köszönöm!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza ínhüvelygyulladás témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírása alapján feltehetően inhüvely gyulladása volt. A tünetek valóban nem magyarázzák az alagút szindrómát. Az a pici borsszem lehet az inhüvelygyulladás maradványtünete, vagy egy önálló kórkép a ganglion. Ez az izületi tok, vagy az inhüvely kitüremkedése. Amíg nem fáj, vagy nem növekszik intenzíven nem nagyon kell vele foglalkozni. De ha fájdalmassá válik, vagy növekedésnek indul, akkor mutassa meg egy ortopédnek, vagy egy baleseti sebésznek.

Kérdés: 2010. április 29., 07:13; Megválaszolva: 2010. április 29., 07:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése