Hirdetés
      • lábszár-fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        A lábszáram, a térdemmel bezárólag (a csontom) gyakran erősen fáj. A háziorvosom nem törődik vele. Hallottam idős emberektől, hogy ez az érszűkület miatt van. De azt is hallottam, hogy csontritkulástól.

        Van egy nagyon meleg, vastag, kötött harisnyám. Ha ezt éjjelre felveszem (este annyira fáj, hogy nem tudok elaludni), az jó érzés.

        67 éves nő vagyok, 170cm, 68kg. Van csntritkulásom (-2, 2 és -3, 1 közötti értékek) és magas a koleszterinem (6, 5), a HDL pedig 1, 90. Még az alk.foszfatázom magas: 324
        (Egyébként a bilirubin total 36, 4, de ez mindig magas, pedig nem vagyok sárga. Epekővel volt tele az epehólyagom 36 éve, megoperáltak. Semmilyen gyógyszert nem szedek.)
        Azt szeretném megtudni, hogy miért fájhat a lábam? Mik a tünetei az érszűkületnek?
        A választ előre is köszönöm.
        Tisztelettel
        Csipkebokor

         

        WEBBeteg szakértő válasza a lábfájdalom, csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A lábfájdalom lehet érszűkület jele is, de egyéb betegségek is állhatnak a háttérben. Ha jól tapinthatóak az alsó végtagi erek, akkor érszűkület nem valószínű. Mivel magas a koleszterinszintje, nagyobb az érszűkület kialakulásának a rizikója. Vénás keringési zavar, perifériás idegbántalom miatt is fájhat a lába. Kérje háziorvosa segítségét, hogy ezeket az alapvető dolgokat vizsgálja meg a lábán, és ezt követően elsőként milyen szakrendeléshez forduljon!   


        Kérdés: 2010-03-06 20:08:25; Megválaszolva: 2010. március 06., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: