• bokatörés utáni fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WebOrvos!

        apukám január elsején eltörte a bokáját, megcsúszás után. Nem kellett műteni, fekőgipszet kapott,, be volt neki dagadva de mikor lement a duzzanat, járógipsz következett.

        Végig kapott trombózisellenes injekciókat. kb egy hete már a járógipszet is levették és nem enyhül a fájdalma, Egy hete csináltak röntgenfelvételt, ami szerint a csontképződés megindult

        Kapott egy bokafix félét, lassan tud járni, de nem tud aludni, és teljesen maga alatt van hogy mikor mehet vissza dolgozni (kalauz, vonatra le-fel a lépcsőkön...) negyvenen felül van már

        Azt szeretném kérdzeni hogy normális-e a fájdalom ennyi idő után, javasolt-e valami gyógyszer szedése, vagy kenőcs illetve nekem furcsa, hogy nem ajánlottak egyáltalán gyógytornát, nem is járt

         

        Válaszát előre is köszönöm

         

        tisztelettel: Petrovics Ferenc

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bokatörés témában

        A bokatörés után ennyi idővel nem természetes a fájdalom. Mindenképpen azt javaslom, hogy keressék fel a baleseti szakrendelést. Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Lehet, hogy sok új csont képződött, vagy a sérüléstől bevérzett területeken jött létre meszesedés. Ilyenkor első körben nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert szoktunk javasolni, ha ez nem használ akkor fizikoterápiát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-23 10:59:30; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: