• Gerincbetegségtől zsibbadhat a lábam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő(Úr) Mellékelten elküldöm a gerincemről készült röntgen leletét. Kérem, sziveskedjen azt lefordítani köznyelvre. Azért kérem Öntől mert messze van a szakorvos én viszont nehezen birok közlekedni.Ezt a leletet is közvetítő útján tudtam beszerezni mert amíg kórházban voltam nem érkezett meg az osztályra.Szretném tudni, hogy a bal karom és a bal lábam zsibbadása össefügg-e a betegségemmel. A nyaki gerincemmel is gond van.Ha ülök, fáj a térdem és zsibbad a lábam.Ha fekszek, fáj és nyilal mindkét felkarom és elzsibbad a balodalon a fejbőröm. A bal lábam nagyujjának külső fele állandóan el van zsibbadva. Nagyon szépen köszönöm a vászaszát-előre is- Tistsztelettel:Laci 57.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, összefügghet a láb zsibbadása a rtg-en látott eltérésekkel.

        Az ágyéki gerincen van kóros görbület, gerincferdülés. Ezen kívül az ágyéki V-ös csigolya 1 cm-es elcsúszást mutat, ami nem kevés, ez szintén jelnetős deréktáji fájdalmat okozhat, illetve nyomhatja a kilépő ideggyököt, mely a láb zsibbadását okozzza. Ezeken kívül amiatt javasoltak CT vizsgálatot is, mert a rtg alapján felmerült, hogy az egyik csigolya ívén csontfelszívódás (lysis) jött létre. Ezt így nehéz megmondani, hogy mitől lehet, leggyakrabban gyulladás okozhatja, de súlyos csontritkulásban, vagy ritkábban daganatos betegségben lehet ilyen eltérés. 

        Így mindenképpen vissza kellene menni a szakorvoshoz!


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-04 12:20:34; Megválaszolva: 2010. február 04., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: