Dionin alkalmazása

Kedves Doktornő!

Korábban már kérdeztem Öntől, én volnék a gerincroppant kisbabás anyuka. Azóta elkezdtem az előírt fizikoterápiás és gyógytornás kezelést, a pihenés számomra jelenleg nem megvalósítható gyógymód a baba miatt. Két napja a lábaim hátsó részébe is sugárzik a fájdalom, ami most már a farokcsontig tart. Eddig csak a felső derék részen fájt. Ebből gondolom, hogy nem csupán a röntgen által kimutatott porckorongkopás és csigolyaszűkületem van, hanem lumbágóm és/vagy isiászom, talán mindkettő. Iszonyatos fájdalmakkal ébredem minden reggel, mert az éjszakai pihenés a tapasztaltak szerint, mintha még rontana a helyzeten. De a legfőbb kérésem az alkalmazott gyógyszerre vonatkozik: a fizikoterápián kapott Dionin nevű morfin gyógyszert lehet-e szoptató anyáknak is adni? Mert bár én emiatt szóltam, amikor felírták, mégis valami miatt, a kezelés után órákig nem hajlandó a babám cicizni. Lehetséges, hogy mégis bekerül az anyatejbe, amit ő megérez, és automatikusan nem kell neki a cici? Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: Bartalné Erika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábfájdalom témában

Kedves Erika!

A dionint, bár lokálisan alkalmazzák, mégis nagyon kis mennyiségben, de elképzelhető, hogy bejut a keringésbe, és ezáltal az anyatejbe, ezért ha a kisbaba azóta nem fogadja el az anyatejet, akkor valószínűleg neki van igaza, és emiatt nem fogadja el.

Ugyanakkor ha ilyen erőteljesek a fájdalmak, akkor érdemes lenne tovább vizsgálni, illetve az elhúzódó hatású szteroid (Diprophos) is megpróbálható, mely hatékonyabban csökkenti a fájdalmat.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. június 17., 19:56; Megválaszolva: 2009. június 17., 19:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?