• Izomremegésemet neurológiai probléma okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Egy éve remeg a bal vádlim. A remegés elsősorban éjszaka zavaró, hosszabb ülés vagy izommunka után késleltetve fokozódik. Izommunka (akár úszás) után rövid időre máshol is előfordul, illetve ütögetéssel a másik vádlimból is kiváltható. Időnként lábikra görcs is előfordul. Egyéb fájdalom nincs (1 órás fájdalom-provokáló gerinctorna hatására sem). Kreatin-kináz: 279. Magne B6, Sirdalud, B Max multivitamin szedése nem hozott eredményt. Neurológiai és idegsebészeti vizsgálaton, EMG-n, MR-en, túl vagyok, az eredmények ellentmondásosak. Lehet, hogy nem is jó nyomon indultam el, és nem is neurológiai problémám van?

        Válaszát várva,

        üdvözlettel:

        Miklós

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

        Kedves Miklós!


        Úgy gondolom, hogy mindenképpen az izmok fokozott ingerlékenysége az, mely okozza ezeket a finom rángásokat, ún fibrillációt. Egy kissé a CK (kreatin-kináz) értéke is magasabb, ez lehet a fokozott megterhelésről is, de ha több napos pihenő után is ennyi, akkkor más okot kell keresni a háttérben. Tehát elsősorban neurológusra tartozik, hogy kivizsgálja a panaszokat. Vannak bizonyos ritka izombetegségek, mint pl. a mitokondriális míoptahia, amikor nem megfelelő az oxigénelllátottsága az izmoknak, de ez inkább azok gyengeségéhez vezet. A pihentetés lenne az elsődleges, és a fenti vizsgálatokon kívül még ENG-re is lehet, hogy szükség lesz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-11 08:23:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: