• Ízületi gyulladás megfázástól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        A problémáim kb. 2 hónapja kezdodtek. eloszor megfázás, 3 hetes köhögés, aztán a nyaki gerincemen begyulladtak az izmok, (izomcsomók keletkeztek - rehabilitációt irt elő az orvos,) sőt az egész hátamon, merev nyak, fejfájás stb. Kb. 3 hete hete végtagfájdalmak jelentek meg. elöször csak kezem lábam fájt, aztán a fájdalom hol a bokámnál, hol a térdemnél jelentkezett (térdem alatt, fölött is fájt, elöl-hátul). most már a fartájon is érzek fájdalmat, fáj ha ülök. valamikor az egyik felén szúr, van hogy mindkét felén. valamikor elöl a combomnál is fáj. legrosszabb ha fekszek, akkor úgy érzem leszakad a derekam meg a fenekem.  ha mozgok jobb, de akkor vagy begörcsöl valahol a kezem-lábam (ujjaim is), vagy beleszúr. igazából a mozgásban ezek a fájdalmak nem akadályoznak ... egyelőre. 2 hétig hőemelkedésem is volt. kb. 5 napja már nincs. a véremben kevés gyulladás van. már egy csomószor voltam orvosnál, de valahogy nem jutunk előbbre. mi lehet ez??

        köszönöm.

        üdv. zsuzsu

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A megfázást, lázas betegséget követően kialakulhat ízületi gyulladás másodlagosan, ún. "reaktív arthritis", bár ez a fajta gyulladás jellemzően inkább 4-6 héttel a fertőzés lezajlását követően jelentkezik. Több ízületet is érinthet, bedagadhatnak az ízületek,  jellemzően nagyobb laboratóriumi eltéréssel nem jár, de gyakran azért a gyulladásos fehérje, a CRP érték megemelkedik. Az esetek nagy részében spontán gyógyulásra lehet számítani, antibiotikumot nem kell szedni, hanem fájdalmak esetén nem szteroid gyulladáscsökkentőket (pl. diclofenac, Cataflam, Aflamin, Flugalin stb., de csak az egyiket a sok közül!!) szoktunk ajánlani. Az esetek kisebb részében chronicus, azaz idült gyulladás marad fenn. Nem egyértelmű azonban az Ön leírása alapján, hogy valóban az ízületei fájnak konkrétan, vagy esetleg izomfájdalmakról van szó?
        Próbáljon most 1 hétig rendszeresen szedni fájdalomcsillapítót, és ha ezalatt nem múlnak a panaszai, forduljon reumatológushoz!


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-11 19:09:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés