• Nyaki porckorong rendellenesség meg fog gyógyulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! Három hónapja jelentkeztek az alábbi tüneteim: Fájt a nyakam, vállam, jobb karom, és zsibbadt a kezem feje. A háziorvosom reumatologushoz küldött, aki megállapította a következő diagnózist: M5310, M1590 Eddig 10 dionin kezelést majd 10 mágneses kezelést kaptam és gyógyszert. Javulást nem érzek és kevés munkától is éles fájdalmat érzek a karomban. Erről a betegségről és a gyógyulás esélyéről kérek tájékoztatást. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy az ambuláns lapján milyen BNO kódot tüntetett fel a reumatológus, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy konkrétan tudja, hogy milyen eltérés áll a tünetek hátterében. Ezekhez a kódokhoz a következő diagnózisok tartoznak (ennek nekem is utána kellett néznem, hiszen ezeket fejből nem tudjuk): cervicobrachialis syndroma, polyarthrosis. Az előző azt jelenti magyarul megfogalmazva, hogy nyaki- és karfájdalom, de ennek a hátterére vonatkozólag a diagnózis kódban nincsen utalás, a syndroma csak egy tüneti leírás.

        Az utóbbi diagnózis pedig azt jelenti, hogy sokízületi (poly) kopás (arthrosis).
        összességében a tüneteinek hátterében állhat a nyaki gerinc meszesedése, porckorongbántalom, vállízületi meszesedés. Ezekre az eltérésekre valóban fizioterápiás kezelést szoktunk elsősorban adni, illetve gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító kezelést. Ha nem szűnnek a panaszok, felmerül, hogy esetleg nyaki porckorongsérve lehet, nem tudom, hogy rtg készült-e a vizsgálat során. Sajnos ez esetben is egyébként csak lehetőség szerint a konzervatív, tehát nem műtéti kezelést helyezzük előtérbe, és mindenképpen hosszadalmasabb a kezelés.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         

         

         
         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-23 18:58:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés