• Hogyan kezelhető az ínhüvelygyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már egy ideje ínhüvelygyulladással küzdök. Volt egy hétig rajta gipsz sín is, de nem használt. Most borogatom, diclac kenőcsöt használok rá és xefo tablettát írt fel rá a háziorvosom. Tud még valami egyéb gyógymódot rá?

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás, kezelés, fájdalom témában

        Az ínhüvelygyulladásoknak alapvetően két típusa van kóreredet szerint, az egyik a fertőzéses, bakteriális forma, a másik az irritatív, melyet megerőltetés okoz. A fertőzéses eredetű nagyon hevenyen indul, megduzzad a kéz, vagy láb-attól függ, hol van-, álmatlan éjszakákat okoz, rendszerint műtétre kerül sor.Kialakulásának feltétele sebzésel járó, sokszor szúrásos sérülés, ahol a baktériumok be tudnak jutni.

        Az ön leírása alapján a másik, vagyis a megerőltetés okozta forma állhat fenn, melynek gyógymódja valóban a nyugalomba helyezés, mely legtöbbször egy hetes gipszrögzítés hatására meg szokott szűnni, de ha nem akkor is folytatni kell a kíméletet, a nyugalomba helyezést, akár további gipsz, vagy speciális külső rögzítő viselésével, melyet gyógyászati segédeszköz boltokban lehet elérni. A gipszlevétel utáni ismételt fizikai igénybevétel ismét előhozza a panaszokat. Nem tudom, mióta vannak panaszai, de a folyamat több hétig is eltarthat. A Xefo hatékony gyógyszer, de tartós szedése nem indokolt a mellékhatásai miatt, vannak ínhüvelyekre célzottabb, hatékonyabb gyulladásgátlók, melyek vénykötelesek, s ezeket célszerű orthopéd-,vagy reumatológus szakorvossal felíratni. A tartós ! nyugalomba helyezést azonban ezek nem helyettesítik, ennek ez az igazi ellenszere.

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos,traumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-14 20:13:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: