Gerincsérv műtét után

Tisztelt Doktornő! 5 hónapja műtöttek porckorongsérvvel.Azóta is folyamatosan fáj a derekam mindennapos gyógytorna és rendszeres úszás mellett.A műtét előtt a jobb lábam fájt a derekam nem, most pont fordítva van.A kontrollvizsgálaton a Doktor úr mindent rendben talált, nem küldött el képalkotó vizsgálatra.A héten elmentem MR vizsgálatra.Azt szeretném megkérdezni, hogy romlott-e vagy javult az állapotom a 2 mr vizsgálat között? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza Ágyéki gerinc MRI témában

Kedves Kérdező!

A két MR vizsgálat leletét tudom összehasonlítani. Ez szerint a porckorong sérve már nincs ott, a korábbi idegnyomás megszűnt. Ebből a szempontból javult az állapota.

A porckorongon levő kiboltosulás változatlanul látható ( ez nem operálható elváltozás) itt nincs változás. A keresztcsonti ízületről a második MR-en nem nyilatkoznak, e tekintetben nem tudok választ adni a kérdésére.

Az, hogy most már nem fáj az alsó végtagja, mindenképpen javulásként értékelendő. Még akkor is, ha korábban nem fájt.

Szerintem gyógytornázzon tovább, a teljes rehabilitációhoz 1-2 év is kellhet. Ha nem elégedett a javulás mértékével, gyógytornászával egyeztessen, hogy megfelelő tornát végez-e.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2022. november 24., 07:48; Megválaszolva: 2022. november 29., 17:31

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

MRI kiértékelés
MRI lelet értelmezése.
Gerinc MRI vizsgálata: a lumbalis lordosis íve kiegyenesedve. Az L.V. csigolya részben sacralisalt. Az ábrázolódó gerinc szakaszon jelentős...
MR vizsgálat kiértékelése
Üdv! Mr vizsgálatom kiértékelését szeretném kérni. Vizsgálat oka hátfájdalom. Gerinc alsó részén lévő fájdalom mely bal oldalra...
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Bokatörés kezelése
Tisztelt Válaszoló! 10 napja eltörtem a külső bokacsontomat, szerencsére nem komplikált törés volt és nem mozdult el. Fekvőgipszet kaptam. A...