Isiász kezelése

Tisztelt Doktornő! 2 hónapja fáj a derekam jobb oldalon és végig a fenekem és combom hátsó része. Mindkét vádlim feszül és kicsit meg van dagadva. Movalist szedtem 10 napig, de nem használt. LS gerinc röntgenen voltam: Scoliosis lumbalis, fokozott fiziológiás görbület és L II-es csigolya bal oldali processus transversusának kontúrja egyenetlen, sclerotikus, v.s.sérülés következménye. (Nem volt semmilyen korábbi sérülésem) Ez okozhatja a fájdalmamat? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza lesugárzó derékfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírt eltérés nem valószínű, hogy az alsó végtagba hátul végig lesugárzó fájdalmat okozza.

Nem írta, hogy melyik lába fáj, de ha a jobb, akkor biztosan nem oka a bal oldali röntgen eltérés. Ha a bal, akkor elképzelhető, bár nem túl valószínű. A panasz inkább a röntgenen nem látható porckorong vagy kisízületi problémákkal függhet össze. A röntgen mindenképpen az első választandó vizsgálat, tehát meg kellett csinálni.

Részben a lábdagadás, részben pedig a hosszan tartó panaszok, valamint a most talált apró röntgen eltérés miatt további vizsgálat(ok)ra van szüksége. Javaslom, hogy forduljon szakorvoshoz, hogy megfelelő módon folytassák a kivizsgálását.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2021. április 02., 00:59; Megválaszolva: 2021. április 13., 18:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?