• Mitől alakulnak ki ezek a fájdalmak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!Jobb vállamat műtötték 2009-ben.A kulcscsont végéről távolítottak el meszes részt.Az lenne a problémám hogy 8 hónapja megemeltem magam súlyzós edzésnél és begyulladt a bal könyököm.Nem edzem azóta,jártam fizikoterápiás kezelésre bal váll fájdalommal,illetve ezzel a bal könyök fájdalommal.Nem hatásos semmi.8 hónapja nem edzek és kezd már fájni jobb könyököm is meg a bal térdem is fáj már.Mitől van ez hogy egyre több ízület fáj?Az edzés elhagyása miatt?Vagy szednem kellene valamilyen készítményt hogy ne legyen ilyen sok ízületi fájdalmam?Vagy ez már valami előrehaladott Reumás jellegű dolog?Kezdjem újra edzést és szedjek valamilyen készítményt?Mi a véleménye a hialuronsav injekcióról?Milyen esetekben érdemes kipróbálni?Csak kopásos fájdalmaknál vagy gyulladásnál is?Kétségbe vagyok esve hogy egyre több ízületem fáj.Mi lenne a helyes terápia?Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: Csaba

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sokízületi fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Panaszai hátterében több dolog is állhat. kezdődő reumás betegség, illetve más anyagcsere betegség okaként is kialakulhat sokízületi fájdalom, de egyes autoimmun betegségek is okozhatnak hasonló panaszokat. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a vizsgálatokat követően pontos diagnózishoz és megfelelő kezeléshez juthat. Addig is javasolt az erőteljesebb edzések kerülése, inkább csak a mindennapi mozgások, esetleg úszás, kerékpározás javasolt. A hyaluronsav inkább porckopás kezelésére alkalmas. reumás panaszokra gyulladáscsökkentő gyógyszerek (szteroid, vagy nem szteroid hatóanyagú) javasoltak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. július 05., 14:03; Megválaszolva: 2019. július 18., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: