Sportsérülés.

Tisztelt Doktor úr, a következő problémám volna.Futás során túlerőltettem a lábam és mint kiderült rossz cipőben is futottam már egy ideje.Van ugyanis egy enyhe talpboltozat süllyedésem.Természetesen megsérültem a jobb bokám belső oldalánál.Ez kb 5 hónapja történt, jegeltem, kentem mindenféle kenőccsel pihentettem, kapott 15 fizioterápiás kezelést (mágnes, lézer, uh, áram) de nem hoztak javulást.Készült röntgen felvétel ami negatív volt, voltam MRi vizsgálaton is de az is csak itt ott kis meszesedést, kevés izületi folyadék fölgyülemlést, peremszél enyhe megnyúlást mutatott. A bokámon a fájdalom nyomásra is érzékeny, a bőr piros és enyhén duzzadt, és nyugalomban is fáj. A belbokámnál húzódó inam (tibalis anterior talán) jobban kiáll mint a másik lábamon. Ma van a harmadik napja hogy megkaptam a 3. Diprophos injekciót (14 naponta egy) és az orvos szerint még ad egy darabot és ennyi.Ezek hatására is nagyon lassan javul a lábam, természetes dolog ez? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Sz.István.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Természetesen nem természetes dolog, hogy ilyen panaszai vannak a lábával. Leírása alapján enyhe meszesedés tüneteit mutatja a láb néhány kisízülete. Ez adódhat a nem megfelelő lábstatikából (boltozat süllyedés) , de a túlerőltetés, nem megfelelő lábbeli viselése, esetlegesen valamilyen gyulladásos betegség (köszvény, arthritisz) is állhat a háttérben. Gyakorlatilag minden képalkotót elkészítettek a lábáról, amit érdemes. Ha a lokális szteroid injekció meghozza a várva várt hatást, akkor az elért eredményt nem szteroid gyulladáscsökkentő tabletták szedésével lehet fenntartani, illetve porcerősítő készítmény szedése is javíthat a panaszain. Ha nem lesz javulás, akkor célszerű lesz valamilyen immunológiai szakrendelést felkeresni, hogy az autoimmun betegségeket, vagy a gyulladásos kórképeket ki lehessen zárni, vagy ne adj isten meg erősítik ezen diagnózisok valamelyikét és a megfelelő kezelést is el tudják indítani.

Kérdés: 2016. május 03., 16:49; Megválaszolva: 2016. május 04., 22:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lábfej fájdalom
Keresztszalag (15)
Lábfájás
Jo napot! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy kb 14eves korom óta görcsöl a vádlim éjszaka, ill. Ha le fekszem, akkoriban es utana is voltam...
Talp, es labszarfajdalom
Tisztelt Dr Úr! 28 éves nő vagyok! Több éve fennáll ez a problema nálam, amit sokaig rafogtam az allo munkára! Azonban 2 eve már hohy ülő...
Gravis arthrosisos elváltozások...
Immunrendszerbeli problémáim- pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztencia - miatt is aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy a szakorvos...