Külboka törés

Üdv! Még múlt hónapban kül boka törést szenvedtem! Harmad cső lemezt kaptam, állítócsavar behelyezésével! de viszont olyan kérdésem lenne hogy az normális dolog hogy csak fekvő gipszem volt? Hat hétig volt és aztán semmi. Érdekelne a javaslata a terhelhetőségről! Kilencven kg vagyok. Meg érdemes e kiszedetni a csavart, elméletileg jó helyzetben áll! Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk, röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általában ilyen sérüléseknél és műtéti megoldásoknál, mint az Öné csak fekvő gipszet alkalmazunk, hogy a behelyezett állítócsavar (ami a szárkapocs csont és a sípcsont megfelelő távolságát hivatott beállítani) a terheléstől eltörjön, mert akkor nem lehet teljesen eltávolítani. 6 hét után ki szoktuk venni az állítócsavart és a törés jellegétől és az alkalmazott műtéti megoldástól függően járógipszet helyezünk föl, vagy már gipsz nélkül hagyjuk a végtagot. Pontos válaszért keresse fel operáló orvosát.

Kérdés: 2015. november 23., 17:12; Megválaszolva: 2015. november 25., 22:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Többszörös lábszártörés -...
Tisztelt Cím! A fiam május 21-én tölti 19. életévét, ám tavaly április 12-én sajnálatos motorbalesetet szenvedett (A1: 125 cm3-ig szóló...
Bokaszalag-szakadás - 14 hónapnál...
Tisztelt Válaszadó! A 15 éves fiamnak 2018. december 13-án, a délutáni fociszakkörön a viszonylag jó időjárást kihasználva kint végezték a...
Kettős bokatörés, teljes...
Tisztelt Válaszadó! Marcinak hívnak, 17 éves leszek május végén és 9 éve focizom. (175cm/86kg) 2020. január 15. A klubom felnőtt csapatának...
Bokatores 80 evesnel
Udvozlom. Anyukam 80 eves, rovid agyi verkeringesi rendellenesseg miatt elesett,eltort a bokaja. Cegledi korhazba vitte a mento, ahol ellattak,rontgen, gipsz.3...
Karmos lemez eltávolítás bokából
Tisztelt dr úr! Kb 1 éve volt bokatörésem külső belső, a lemezeltávolítás esedékes lenne. Kérdezném mire számitsak. Altatás, fájdalom...