Kompressziós harisnya

Tisztelt Doktor Úr! Egy spirális sípcsonttörés után lábadozom. Már elhagyhattam a vérhígítót és teljes súlyommal terhelem a lábam két mankóval, olykor már eggyel. Egy korábbi válaszában olvastam, hogy érdemes alátámasztani, fáslizni a teljes gyógyulásig. Ez körülbelül mennyi idő a műtéttől számítva? Lehet-e fásli helyett l-es kompressziós harisnyát (térd alatti) vagy bokaszorítót használni? Boka felett tört a lábam. Válaszát előrebis köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábszár törés után kompressziós harisnya témában

Ilyen típusú sérülés után általában 4-6 hét fáslizást szoktunk javasolni. Ennek helyettesítésére megfelelő az 1-es grádusú kompressziós harisnya is. Annak használata szintén 4-6 hétig javasolt, de ez nem helyettesíti a vérhígító injekció adását, amit szintén ennyi ideig célszerű adni.

Kérdés: 2015. október 28., 22:01; Megválaszolva: 2015. november 01., 15:06
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...