FÁJDALOM NÉLKÜL?

Kedves Doktornő! Az alábbi rtg lelet és diagnózis magyarázatát szeretném kérni: A lumbális lordosis íve csökkent. Csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemezek simák, scleroticusak. Peremek épek. Porcrések az alsó harmadban dorsalsian mérsékelten szűkebbek. S I. hátsó íve résnyire nyitott. A vizsgálat eredménye: Gerinc ütésre nem érzékeny. DL gerinc mozgásai szabadok. Csípők, térdek, bokák szabadok, burstrochanterikák nem nyomásérzékenyek Diagnózis: lumbalis és más intervertebralis discus rendell. radiculopathiával Panaszaim 2015 januárjában jelentkeztek. Az ülés nagyon fájdalmas.úgy érzem szétszakad a gerincem alsó része és a (fenekem) . A fájdalom a csípőkbe is kisugárzik. Az ülés után nehéz elindulnom. A csípőimre éjszaka nem tudok ráfeküdni. Fáj a derekam, járáskor a csípőim, fura érzések vannak a lábamban. a McKenzie torna végzése sem hozott javulást, sőt még rosszabb lett a helyzet. Mit tud ajánlani? Mit tehetek azért, hogy ne legyenek fájdalmaim? A McKenzie torna nem vált be. A fájdalmak nőttek. Javasolt-e a denevérpad használata? Ceragem ágy használata jó- e? Folytathatom-e a túrázást ebben a helyzetben? (magashegyi túrák) . Válaszát nagyon várom! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza lesugárzó derékfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A rtg leleten mindössze annyi látszik. hogy az alsó néhány porckorong helye szűkebb, itt tehát porckorong kopás van. Nem igazán magyarázza a leírt panaszokat. Tekintve, hogy a vizsgálati lelet is negatív, nem tudom megmondani, hogy mi a baja. Panaszai alapján mégis porckorong problémára gondolnék, vagy pedig csípőízületi betegségre. Sajnos, előrejutni csak újabb vizsgálattal lehetne. Javaslom, hogy térjen vissza az orvosához, vizsgálja meg még egyszer, esetleg kérjen más területről röntgent (medence, keresztcsont, csípők.) Mivel éjjeli panaszai is vannak, mindenképpen meg kell újra mutatni orvosnak.

Denevérpad vagy használni fog, vagy nem. De ki szabad próbálni. Ceragem ágyat nem javaslom, mert meleg. A magashegyi túrákat sem javaslom fájó csípőkkel....árthat a terhelés. Addig is, amíg kiderül, hogy mi a baja, szedjen kérem gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító tablettákat és próbálja ki, hogy a meleg vagy a hideg borogatás enyhít-e a panaszokon.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. október 26., 15:20; Megválaszolva: 2015. október 26., 20:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Isiász kezelése
Ülőidegzsába?
Tisztelt Doktornő! 2020 februárba volt egy vesekövem bal oldalon. Azután egy hónap múlva kezdődtek a panaszok. Bal oldali csípőfájdalom, tompa...
Gerinc pansszok fsjdalom
Rossz tartás okozza a panaszaimat...
Tisztelt Dr / Drnő! 25 éves vagyok, kb 2 éve kezdődtek a panaszaim, és egyre intenzívebb lett a fájdalom. Tehát a tünetek: Derékfájás...
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...