Nem tudom mi az oka a fájdalomnak

Tisztelt Doktor Úr! Volt egy elmozdulás nélküli 5 ös lábközépcsont törésem. 5 hétig voltam gipszben. Levétel után ez állt a röntgen felvételen: A törési rés még látható. Ez szeptember 22 én volt. Azóta javult a lábam, de fáj a lábfejem menésnél éles nyilaló fájdalmat érzek bennem bicegek, és ha terhelem többet egy picit nehézzé válik a menés. A táppénzes ellenőr azt mondta, hogy Október 20 körül nézzünk egy röntgent és ha összeforrt akkor mehetek dolgozni vele. Nehéz fizikai munkát végeztem 12 óra hosszában nem vagyok benne biztos, hogy tudnám terhelni olyan mértékben mikor pár száz méter séta után húzom a lábamat. Önnek mi a véleménye erről? Mi lehet az oka? Ön szerint lehet ezzel dolgozni? Gyógytornára járok kezelésekre és a gyógytornászom is azt mondta elég nehezen gyógyul. Köszönöm a válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján felmerül bennem, hogy a törése nem épült át, maradt benne mozgás (úgynevezett álízület alakult ki) , és ez okozza a fájdalmat, a panaszt. Ez viszonylag gyakran előfordul műtét nélkül kezelt V. lábközépcsont törésnél. Mindenképpen javasolt a kontroll röntgen elkészítése, és ha azon is követhető a törési vonal, akkor nagy a gyanú az álízületre, ezért keressen fel egy baleseti sebészeti, vagy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2015. október 18., 13:29; Megválaszolva: 2015. október 21., 22:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Keresztszalag (15)
Lábfájás
Jo napot! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy kb 14eves korom óta görcsöl a vádlim éjszaka, ill. Ha le fekszem, akkoriban es utana is voltam...
Talp, es labszarfajdalom
Tisztelt Dr Úr! 28 éves nő vagyok! Több éve fennáll ez a problema nálam, amit sokaig rafogtam az allo munkára! Azonban 2 eve már hohy ülő...
Gravis arthrosisos elváltozások...
Immunrendszerbeli problémáim- pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztencia - miatt is aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy a szakorvos...
Sportsérülés.
Tisztelt Doktor úr, a következő problémám volna.Futás során túlerőltettem a lábam és mint kiderült rossz cipőben is futottam már egy ideje.Van...