szükséges-e műteni?

Az alábbi diagnózisomhoz vélemény: AZ L.IV. discus széles alapú protrusioja látható, illetve az L.IV. csigolyatest mögött egy 5, 5x11 mm-es kiszakadt discus hernia látható, mely a bal recessus lateralist szűkíti, itt a bal oldali gyököt comprimálja. Sajnos szinte állandóan zsibbad tőle a bal alsó lábszáram.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

Rövid ideig érdemes próbálkozni gyógytornával, esetleg manuálterápiával, de ha nem javul tőle a panasza, akkor érdemes a kiszakadt sérvet megoperálni. További érv a műtét mellett, ha a sérvesedett szegmentum magasságának megfelelően akár enyhe izomgyengeség tapasztalható, vagy ha 3 hónapon túl tartanak a panaszok. Természetesen minden porckorongsérv műtétet egyedileg kell elbírálni és javasolni, a fentiek csak általánosságban mondhatók el. A műtét utáni hosszú távú rehabilitációra - amennyiben műtétre kerül a sor - - feltétlenül nagyon figyelnie kell majd! A porckorongsérv és a sérvesedett gerinc kezelése nem ér véget a műtéttel.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. október 04., 10:23; Megválaszolva: 2015. október 06., 09:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki mintában...
Porckorongsérvtől lehetnek a...
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor...
Gyógyítható-e porckorong sérv...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A...
Porckorongsérv: indokolt a műtét?
Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali...