Csontkinövés?

Tisztelt Doktor úr! A hátfájás mellett a lábszáram és a talpban nagyon fáj sétálás közben, ezért nem olyan rég, kicsivel több, mint 1 hónapja csináltattam egy talpbetétet (amit nyomásérzékelős vizsgálat után készítettek el) , amit hordtam is körülbelül 3 hétig (csak otthon a papucsban, mert cipőben kényelmetlen volt, de nem csúszkált a lábam) , miután egyszer kibújtam a papucsból, és egy kicsit mezítláb mászkáltam, majd amikor egyszer egy helyben álltam, erős fájdalomra lettem figyelmes a jobb lábfejemben, lenéztem, és akkor vettem észre, hogy a lábam teljesen el van ferdülve és be van süllyedve. Nagyon megijedtem, gyorsan megvizsgáltam, és észrevettem, hogy mindkét lábfejemből mintha kinőtt volna a csont. Csináltam képet is, amit csatoltam. Tapogatásra lehet érezni, hogy az csont. A jobb lábamnak egyébként kényelmetlenebb volt a talpbetét, és ott nagyobb is a kinövés. A bal lábfejemnél is jelen van, de nem olyan nagy mértékben, mint a jobbnál. Ezért is gondoltam arra, hogy a talpbetét okozta, mert előtte velem még sosem fordult elő ilyen. Viszont 8 hónapja egy erős gyógyszert is szedek, aminek lehet mellékhatása a csontkinövés. Attól tartok, hogy talán az is közrejátszhatott. Kértem már időpontot ortopéd szakemberhez, de csak 1 hónap múlva tud fogadni, én meg addig nem szerettem volna várni. Egyébként azt is hozzá kell tennem, hogy terhelés hatására a térdeim is nagyon fájnak körülbelül 2 hete. Viszont az szerintem a gyógyszer hatása lesz, mert amúgy szinte minden ízületem és izmom fáj, főleg a hátamnál. Ez még korrigálható, visszafordítható?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat és röntgen felvétel nélkül pontos választ nem tudok adni. A küldött fénykép alapján nem egyértelmű, hogy csontkinövésről van szó. A feszes kötőszöveti tokok, szalagok gyulladása is tud csontkemény elváltozást okozni. Kialakulásában a láb statikai elváltozása játszhat szerepet. Ha megy az ortopéd orvoshoz vigye el a talpbetétet is, hogy nézze meg megfelelő-e. Általában az ilyen betétek élettartama fél-egy év használattól függően. A szakvizsgálat kideríti majd panaszai pontos okát és a kezelési lehetőségekről is (gyógyszeres, műtéti) tájékoztatják.

Kérdés: 2015. június 02., 15:20; Megválaszolva: 2015. június 02., 17:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése