derékfájdalom

Tisztelt Doktorúr! 29 éves, normál testalkatú férfi vagyok. Időszakosan visszatérő fájdalmaimmal kapcsolatban írok önnek. A panaszaim 5 évvel ezelőtt kezdődtek, amikor biztonsági őrként dolgoztam 24/48 órában. Fájt a hátam és érzékeny volt a talpam. Sokszor váltottam cípőt, meg pihentettem, majd munkahelyet váltottam. A fájdalom megszűnt. Kb. 1, 5-2 év múlva konyhán dolgoztam, nehéz acélbetétes cipőt hordtam. A derekam csak akkor fájt, amikor nehezet emeltem. Egy 1, 5 évvel ezelőtt a fájdalmak erősebben jöttek elő, de akkor már a tompor részem is fájt. Bal oldalon kezdődött erős nyilalásokkal, és sajgó fájdalmakkal. Aztán mikor helyre állt cipőváltástól és krém segítségével a jobb oldalamra ment át a fájdalom, és akkor jött elő intenzívebben, mikor a jobb oldalon emeltem a karommal. Ez idő alatt a talpam és az achilles sarkam is érzékeny lett, és rövid idő alatt jönnek a fájások. Lúdtalpbetétet csináltattam, de nem igazán éreztem segítségnek. Én jelenleg Angliában élek, itt a háziorvos fizióterápiára küldött, ami kb. 15 perces masszázsból állt. További vizsgálatokra nem küldtek el. Még annyi, hogy van egy műtendő lágyéksérvem is, a hasam kicsit érzékeny az utóbbi időben. Jelenleg "tünetmentes" vagyok, nincsenek erősebb fájdalmaim, de normál 8 órában dolgozom felválta konyhán és biciklis futárként is. Kedves Doktorúr, szeretném kikérni a véleményét, hogy milyen betegségre lehetnek jellemzőek időszakosan jelentkező tüneteim, esetleg milyen vizsgálatokra lenne célszerű elmennem. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Pál

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza derék és csípő fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján több dolog is állhat a háttérben. A legvalószínűbb ok a gerinc elváltozásai (porckorong sérv, csigolya elcsúszás, nyitott gerinc) , ezek okozzák a leggyakrabban az ilyen tüneteket. De csípő gyulladás, izom elváltozások, megerőltetés, láb statikai elváltozás is lelet a panaszok hátterében. Egyes anyagycsere betegségek is tudnak hasonló tüneteket produkálni. Az lenne a legjobb, ha egy ortopéd szakrendelést keresne fel. Laborvizsgálat mellett röntgen, ultrahang és Ct vizsgálat elvégzése is szükségessé válhat a pontos diagnózis és a megfelelő kezelés felállításához. Addig is javasolt panaszok esetén valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, melegvíz kerülése és ami nem igazán megoldható: PIHENTETÉS, PIHENÉS!

Kérdés: 2015. március 22., 19:28; Megválaszolva: 2015. március 25., 22:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
derék- csípő fájdalmak
szép napot! azt szeretném kérdezni milyen orvosi vizsgálatra lenne szükségem, ha fáj a derekam nilletve inkább a jobb oldalam- csípőm. nem tudom...
Izomrángás
Boka MR lelet
Milyen mozgásokat végezhetek?
Kronikus derekfajdalom