lapocka körüli "fájdalom"

Tisztelt Doktornő! A hátam 6-7 hete a lapockáim között (jellemzően a baloldalon) „fáj”, inkább kellemetlen nyomó érzést okoz. Jobban zavar, hogy később kialakult egy „belső gombócérzés”, ami a bal lapocka belső átlós szélének a középtájékán lévő feszülő „csomótól” indul. Ez az elváltozás függőlegesen a garatom felé sugárzik, ezen a vonalon mintha valami belülről feszítene. Nem fáj, csak érzékeny és nyomás erősebben. Ritkán mintha a gerinc mentén húzódva haladna felfelé. Tompa fájást a bal vállam külső hónalj környéki részén érzek, ami mozgásra aktiválódik. A háti gerinc rtg szerint a görbület, a porcrések szabályosak, az alsó szakaszon csőr és kapocsképződés látható. Korábbi nyaki rtg, szerint a nyaki gerincem kiegyenesedett. Voltam gégészeti szűrésen, nyelés rtg-en, tüdő rtg-en, eredménye negatív. A TSH érték 1.4. Reumatológus gerinctornát, masszázst, ortopéd szakorvos talpbetétet és gerinctornát rendelt. A neurológus kóros eltérést nem talált. Az EKG vizsgálat normális. A vérképem rendben, ezek közül süllyedés: 4, CRP: 1, RF: 5.3, LDH: 219. A folyamat elején ritkán éreztem a bal kezem kisujjában gyenge bizsergést, de ez elmúlt, illetve ritkán kérdéses pontnál olyan érzésem is van, mint ha bizseregve viszketne. Elalvás után minden rendeződik, teljesen jól alszom. Fájdalomra, érzékenységre éjszaka sosem ébredek. Reggel még hol az ágyban, máskor picit később kezdődik a lapockák közötti érzés, ami később néha enyhül, (néha meg is szűnik) hol erősödik és fennáll a „belső gombócérzéssel” együtt. Masszírozás után átmenetileg mindig jobb. Az életem része a stressz, ezért pár napig szedtem frontit, ami mintha hatott volna, de megnyugtató eredményt nem hozott. Tegnap óta szedek mydeton 150 mg-t 2x1 dózisban, de ennek hatását még nem érzem. Próbálkoztam savcsökkentővel is, de nem használt. D, B-komplex és C vitamint szedek. Volna-e valami ötlete egy tartósabb javításra, más vizsgálatra? Válaszát köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza háti fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ilyen panaszok nyaki eredetűek szoktak lenni, a lapockák körüli fájdalom másodlagos, izomgörcs vagy pedig a nyaki kisugárzás okozza. A stressz és az, hogy csak fentlétkor panaszos, szintén ezt támasztaná alá.

És is gerinctornát rendelnék, a hát és a nyak területére koncentrálva, ezen kívül fájdalomcsillapító krémes kezeléseket (meleg pakolásban, átmenetileg gyulladáscsökkentő gyógyszert, masszázst, esetleg helyi injekciókat, ilyesmit, a fizikális állapottól függően. További vizsgálatokra valószínűleg nincs szükség.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 16., 14:15; Megválaszolva: 2014. december 17., 23:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?