• combnyaktörés utáni járásképtelenség kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A tegnap feltett kérdésemre válaszolt Dr Bogdán Aurél. További kérdésem lenne, hogy mi történik akkor, ha a protézist el kell távolítani, vagy mivel nagyon törékenyek, vékonyak a csontjaim, és esetleg a protézis betételekor elreped a combcsontom?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőprotézis témában

        Ha műtét közben eltörik a combcsont, akkor számos megoldás létezik annak egyesítésére. Ha a protézist valami ok miatt ki kell a későbbiekben venni, az októl függ, hogy milyen beavatkozást végzünk. Vannak úgynevezett második lépcsős protézisek, melyeket protézis törés, protézis lazulás után szoktunk beültetni, ezek sokkal nagyobb felületen rögzülnek a csontokban, így jobban is tartanak, de természetesen sokkal drágábbak is. Ha gyulladás miatt kell kiszerelni a protézist akkor gyakran nem ültetünk be semmit, vagy valamilyen távtartó behelyezése történik meg, mely ugyan nem teljes értékű csípő, de nem fáj.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2014. szeptember 06., 17:04; Megválaszolva: 2014. szeptember 09., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: