Sípcsont fájdalom - izomláz után x évvel is

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a gondom, hogy 5 évvel ezelőtt egy futás során nagyon megerőltettem a lábamat. Az utána fellépő izomlázat normálisnak gondoltam, viszont azóta is tart valami furcsa fájdalom a sípcsontomban. Többnyire csak futás közben jelentkezik, de az utóbbi időben már lépcsőn járásnál, illetve biciklizés közben is sajog. Háziorvos Xilox port adott rá, hogy attól majd elmúlik, de nem lett jobb, ráadásul a gyógyszertől még rosszabbul is lettem. Jelenleg Apranax géllel kenem. De nem szeretnék állandóan fájdalomcsillapítókat szedni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e erre valami, amitől teljesen elmúlik ez a fájdalom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Mindenképpen vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy megfelelő diagnózist és kezelést lehessen adni. Keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol röntgen, ultrahang, esetleg CT vagy MR vizsgálatot követően pontosabb választ tudnak kérdésére adni. Addig is használjon nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert és fáslizza a lábát.

Kérdés: 2014. május 28., 12:09; Megválaszolva: 2014. május 30., 20:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma