Dupuytren-kontraktúra

Tisztelt Címzett! Engem a Dupuytren-kontraktúra betegség, műtét nélküli gyógyítása érdekelne. Hallottam egy gyógyszerről, amit a zsugorodásba fecskendeznek közvetlen, csak nem támogatott, így nagyon drága. Ez ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy hátha van már pozitív változás, vagy esetleg lehetőség a gyógyszer kipróbálására kísérletezésére. Tényleg bármi érdekelne engem a gyógyításával kapcsolatban, ami minimális költséggel, és minimális lábadozással járna. Sajnos ez a betegség körülbelül másfél éve jelentkezett a bal kisujjamon, de már sajnos a mellette lévő gyűrűsujjamon is kialakulóban van és nagyon fáj: (Sőt, újabban azt vettem észre, hogy a csuklómon is duzzanat van és már ott is kezd fájni. Természetesen voltam vele sebészorvosnál, aki azt mondta, hogy még kezdetleges és várjak türelemmel míg komolyabban kialakul és akkor megműtik. Nagyon remélem, hogy nem kell már sokáig szenvednem vele, és hogy a műtétet is megúszhatom. Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Dupuytren-kontraktúra témában

Valóban létezik az injekció, amiről hallott, de továbbra sem támogatott gyógyszer így nagyon drága. Kézsebészek szokták alkalmazni, és általában jók a tapasztalatok vele. Én még nem használtam, így nem tudok véleményt mondani. Nem teljesen értem az orvosa hozzáállását. Sokkal jobb eredménnyel lehet kezelni a betegséget, ha még a korai fázisban megoperáljuk, mint ha hagyjuk nagyon előrehaladni. Bár ugyan nem láttam az Ön kezét, de a leírása alapján olyan stádiumban van, amikor Mi már operálni szoktuk.

Kérdés: 2014. április 01., 14:22; Megválaszolva: 2014. április 06., 11:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)