Mivel kezelhető a banyapúp?

A banyapúppal kapcsoaltban szeretnék érdeklőpdni, hogy hogyan lehet "eltüntetni", kezelni, milyen gyógymódok vannak rá? Esetleg sebészeti beavatkozás létezik-e rá? Ahogy olvasgattam a neten két okot találtam rá, egyik a meszesedés, másik pedig a csigolyák állása. Mi a kettő közt a különbség kezelésben? (Ha egyáltalán va különbség) Kérném segítségüket, mert sajnos már nem merem felrakni a hajamat sem, vagy kivágott felsőt felvenni. A napokban pedig sajnos megjegyzést s kaptam rá. Nagyon rosszul érzem magam emiatt. Amennyiben tornával vagy valamilyen mozgással lehet ezen változtatni kérem azokat is írják meg. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségüket! Nikolett

Dr. Puskás Réka válasza banyapúp témában

Kedves Kérdező!

A banyapúp alatt a köznyelv a nyak alatt közvetlenül levő puha, kb tenyérnyi púpocskát érti. ha Önnek ilyen van, akkor az valószínűleg a nyak és a hát tartásproblémájából adódik.

Sokáig fennálló csigolya tartáshibák kezdik el okozni, és a mellette levő kötőszövet felszaporodik, letapad, így elég hosszadalmas az eltüntetése. Én manuálterápiával és gyógytornával, fascia lazítással szoktam próbálkozni, lassan lehet vele haladni, de javul.

Sebészeti megoldásról még nem hallottam, de elvileg lehetséges, hogy plasztikai sebész el tudja tüntetni átmenetileg, de ez az okot nem szünteti meg.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. május 27., 08:26; Megválaszolva: 2013. május 30., 16:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség
Gerinc elcsúszás
Üdvözlöm Édesanyámnak aki 1955 ben született , (60 kg 160 cm magas.) El kezdett mozgás közben zsibadni a jobb lába a kerékpározás is kellemetlen...
Gerinc elcsúszás
Üdvözlöm Édesanyámnak aki 1955 ben született , (60 kg 160 cm magas.) El kezdett mozgás közben zsibadni a jobb lába a kerékpározás is kellemetlen...