Kérném moddjon véleményt erről az Mr leletről!

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy.Kérném értékelje már ezt a leltet, és adjon tanácsot! Eddig 3x műtöttek az L lll. porckorongsérvre! (kettő év alatt) A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A csigolyák peremszélei megnyultak.S I csigolya mélyen ülA porckorongok dehydráltak. A XII-es korongdorsalis prorusiója közepes foku. Az L I korongon centralisan kb 3-4mm-es széles alapu, dura compressiotokozó előboltosulás van. Az L II korong körkörös protruiója kifejezettA kisérő osteophytaval a jobb forament szűkíti Az operált L IIkorong elkeskenyedett. A jobb laterális recessusbana gyök körül kp mennyiségü hegszövetés 3-4 mm-es recidic protrusió van. A foramen kifejezetten szük. A laminectomia helyének megfelelően jobb oldali hátsó iv is szükíti a spinális csatornát. Az L IV centralis protrusiója mérsékelt Az L V korongonértékelhető előboltosulás nincs A 3. műtét 2012 08.02-án volt azóta bottal tudok biztonságosan közlekedni, de még igy is sokszor el esek. A műtét után a fájdalom alig szünt és mostmár megint ugy fáj mint előtte. Most egy 4. műtét egy olyan fixatiós van kilátásba helyezve amitől félek és nem merek visszamenni a professzor úrhoz! Kérném mondjon már véleményt vagy tanácsot! Köszönöm! Tisztelettel LászlóU.I. Ezek a jobb oldalról szólnak de még annyit had tegyek hozzá a bal térdem mostmár állandóan fáj valamint a bal lábfejem mejd le fagy. Egy főorvos úr azt mondta, hogy ez a gerincről fáj! Hiába mondtam hogy nekem jobb oldalt van a gond!

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Kedves Kérdező!

MRI lelete alapján sajnos, további porckorong előboltosulásai vannak (D XII, LI) , az operált (leírás szerint L II-III) magasságban jobb oldalon hegszövet jelent meg. Ez, valamint különböző csontrészek is szűkítik az itt kilépő jobb oldali ideggyök csatornáját, és a gerinccsatornát. Az operált porckorong további előboltosulása is látható. A 4. porckorongon csak kicsi előboltosulás látszik, alatta rendben vannak a porckorongok.

sajnos, mivel Önnek további panaszai vannak és még mindig nehezen jár, az ún. "failed back syndroma" kategóriájába tartozik.

Nagyon nehéz tanácsot adni, hogy mi lenne a megfelelő megoldás, ugyanis egészen biztos módszer nincsen. Mivel még mindig sok olyan dolog látható, mely műtétileg kezelhető, és önnek komoly panaszai vannak rehabilitáció ellenére is, jómagam is a műtét mellett tenném le a voksomat. Ha Ön még nem részesült komplex műtét utáni rehabilitációs programban, az a következő műtét előtt még megpróbálható. Ha nem használt, vagy nem használ majd, akkor sajnos marad a műtét vagy a gyakorlatilag változatlan (akár jelenlegi) állapot.

Bal oldali panaszai szerintem is lehetnek a gerinc állapota miatt, mivel a legtöbb elváltozása középvonalbeli, valamint a gerinccsatorna szűkület gyakran kétoldali panaszokat okoz.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. január 16., 12:08 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 15:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki mintában...
Porckorongsérvtől lehetnek a...
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor...
Gyógyítható-e porckorong sérv...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A...
Porckorongsérv és túrakajakozás
Porckorongsérv: indokolt a műtét?
Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali...