Focizom, és a labda erőteljesebb megrúgásánál fáj a lábfejem

Tisztelt Címzett! Kiskorom óta focizom amatőr szinten, viszont annál lelkesebben. Tavaly tavasz fele egyik meccs végén éreztem, hogy belenyilall a fájdalom néha a lábfejem tetejébe/belső felébe. Nem emlékeztem semmi konkrét ütközésre, de lehet a meccs hevében volt, csak nem emlékszem rá. Innentől, ha megrúgom a labdát rüszttel, nagyjából azzal a csonttal, ami a nagylábujjamtól megy a bokámig, akkor belenyilall a fájdalom. Ha megfájdul, akkor 1-2 napig érzem, amúgy futni és minden mást fájdalom nélkül tudok. Nyártól pihentettem, a leghosszabb idő, amikor meg sem éreztem, kb 3 hónap volt, néha futottam, de nem rúgtam azzal a lábbal labdába. Aztán megint kipróbáltam, megint fájt, a 4-5-dik rúgástól. Ami felvetődött: Próbálom fejleszteni a rúgásom, lehet változtattam rajta, és új és esetleg rossz a technika. Komoly sérülés nem hiszem hogy van, mert ha nem focizom, hónapokig meg sem érzem. Valami gyulladásra is gyanakszom, de az meg miért nem múlt el 3 hónap kvázi pihentetéstől? Vagy valami fáradásos dologra, akkoriban szinte minden nap sportoltam valamit. Még fél évem van az új szezonig, addig szeretném rendbe hozni. Külföldön vagyok, orvoshoz menni nem igazán tudok, igaz van mindenféle kártyám, de ezzel csak vészesetben látnak el ha nem tévedek. Ez meg nem az. Szerezzek rá gyulladáscsökkentőt? Borogassam? Hideg-meleg fürdő (húzódásra azt javasolták mindig) A mozgást nem szeretném abbahagyni, lehet azokat csinálni amiknél nem érzek fájdalmat? Utánaolvastam interneten, sok embernek volt ilyen baja, és ezek a lehetőségek merültek fel, és olvastam azt is, hogy lassú gyógyulású, de valamivel csak rá lehet segíteni. A válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Szükséges lenne röntgen vizsgálat is. Elmondása alapján elképzelhető megerőltetés, gyulladás, valamilyen statikai, vagy fejlődési eltérés okozta fájdalom. Ha nem tud orvoshoz menni, akkor valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, vagy helyileg kenőcs formájában történő alkalmazása javasolt. Természetesen ami panaszt nem okoz, az a mozgás végezhető, de csak kíméletesen. És amint tud keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. december 29., 21:59 ;Megválaszolva: 2013. január 02., 15:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Lábfej fájdalom
Keresztszalag (15)
Lábfájás
Jo napot! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy kb 14eves korom óta görcsöl a vádlim éjszaka, ill. Ha le fekszem, akkoriban es utana is voltam...
Talp, es labszarfajdalom
Tisztelt Dr Úr! 28 éves nő vagyok! Több éve fennáll ez a problema nálam, amit sokaig rafogtam az allo munkára! Azonban 2 eve már hohy ülő...