csonttörés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Június 23-án külboka törést szenvedtem, a megállapított diagnózis: frat.mall.lat Weber B ld sine dosloc. Majdnem két hétig fekvőgipszem volt majd járógipszre cserélték. Eközben június 26-án készült egy röntgenfelvétel melynek eredményét szó szerint leírom: a jobb bokaizületben a külbokán látszik, harmad csontszélességnyi mélységre hatoló, corticalis megszakadást okozó infratio. Hat hét után augusztus 3-án újabb rtg készült melynek eredménye: a külbokán a törési rés még jól követhető, min.callusképződés megfigyelhető. Így a gipsz a további 4 hétre a lábamon maradt, javasolták hogy vigyek be a szervezetembe sok kálciumot a jobb csontképződésért. Augusztus 31-én levették a gipszet annak ellenére hogy a röntgen eredménye a következő volt: a calcaneuson plantarisan 3 mm-es tuberositason emelkedő exostrosis ül, a malleolus lateralison 5 fok lateralis tengelyeltérésű corticalisnyi dyslocatiojú haránt törés van. Gyógytornát írtak elő azóta eltelt újabb 3 hét, most készült egy újabb felvétel melynek még nincs eredménye de a sebész doktor szerint még mindig látható a törésvonal és azt mondta hogy "még szánjak' a gyógyulásomra fél évet. Szeretném Öntől megkérdezni hogy normális dolog-e hogy ennyi idő alatt nem forrik össze egy csont és forduljak-e valahova máshová a gyógyulásom érdekében. Azóta is fáj a lábam és még megjegyezném hogy április végén volt egy petefészek eltávolító műtétem, melynek lehet-e a köze a csontképződés hiányának.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen filmek és a dokumentáció ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Sajnos egyre gyakrabban látunk elhúzódó törésgyógyulást. Ebben szerepe lehet a nem megfelelő táplálkozásnak, genetikai hajlamnak, és akár a petefészek, vagy egyéb hormon termelő szerv betegségének és eltávolításának. Tekintettel arra, hogy már 3 hónap eltelt mindenképpen kórosnak tekinthető a folyamat és odafigyelést is igényel, hisz az is előfordulhat, hogy a következő 1-2 hónapban sem gyógyul össze és akkor sajnos műtéti megoldásra lesz szükség. Ha nem elégedett a kezelőorvosával és intézetével nyugodtan kereshet egy másikat is, de ezzel várhat 1-2 hónapot még, hogy mint alakul a gyógyulás, aztán egyeztet kezelőorvosával és ha nem szimpatikus alternatívát vázol fel még mindig válthat. Egyenlőre kíméletesen használja, egyen sok tejterméket és kocsonyás dolgokat.

Kérdés: 2012. szeptember 22., 10:41; Megválaszolva: 2012. szeptember 25., 21:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?
Boka-, combcsont- és...