térd ortézis

T.Dr.! 2009-ben baleset ért minek okán már 2 gerincmütétem volt/ágyéki stabilizáció/.Sajnos bal lábfejem bénulása miatt perones emelőtt kell viselnem. Az utóbbi 1 évben egyre erősebb fájdalmaim alakultak ki a jobb térdem hátsó részén is.Guggolásból nem tudok felállni, mert nincs erő, csak a fájdalom. Azt kérdezném, hogy egy térd ortézis segitene-e ebben valamennyire. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdprobléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Fontos lenne ismerni az izomerőt, az idegrendszeri státuszt illetve az ízület állapotát. Ha megfelelő az izomerő akkor lehet létjogosultsága a rögzítőnek. Pontos válaszért keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. szeptember 11., 09:16; Megválaszolva: 2012. szeptember 14., 20:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd műtét (keresztszalag, mozaik...
Udvozlom, szeretnem megkérdezni, hogy ön mit javasolna az alábbiak tudatában: 4-5 éve felfedeztek nálam a térdemben, egy porcfelszin elváltozást...
Térdműtét után túlsúlyosan
Egy ortopédus tanácsát szeretném kérni. Anyósomnak (63 éves, 98 kg) 2 hónapja volt térdműtéte (kaparásos) , azóta nem tud menni, csak...
Térdortézis
Kedves Szakértő! A térdemmel már három hónapja problémák vannak. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a térdortézis használata mikor...
térd. lábfej ropogás
Tisztelt Dr Nő/Úr! 74 kg vagyok az utóbbi 2 évben semmi fizikai aktivitásom nem volt csak amit a 2 kis gyerekem mellett kellett mozogni.Elkezdtem...
Szalagprobléma
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 18 éves sportoló vagyok, márciusban történt egy sérülésem, amit először porc sérülésként diagnosztizáltak, majd...