Bokatörés után milyen mozgás javasolt?

Tisztelt Doktor úr! 6 héttel ezelőtt edzés közben eltortek a bokam. Nem kellett megmuteni. A mai nap vettek le a gipszet. Nincs elegendő callus meg. Az orvosom mondta hogy vegyek ortezist amit ma mar el is kezdtem használni, de természetesen mankó segítségével, mert nem merek rá lepni rendesen, mert faj.: (Meg felvan dagadva.... Mit kene tegyek hogy felgyorsitsam ezt a folyamatot és hogy milyen mozgásokat végezzek? Megmondom őszintén nem merek teljesen raalni mert felek hogy ujra eltorhet.? Mit kene tennem? Kb mennyi idő kell ahhoz hogy magamtól mankó nélkül tudjak járni ezzel az ortezissel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés témában

Vizsgálat nélkül és s röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elvileg a 6 hét alatt meg kellett volna gyógyulni annyira, hogy minden nélkül járhasson. Valószínűleg nem teljes a gyógyulás, hogy az orvosa ortézis viselését javasolta. Ha viseli az orthesist és mankót használ, akkor nyugodtan leteheti a lábát és ráléphet. Először lábsúllyal (kb.20 kg) , majd fél testsúllyal (40 kg) és a 3. héten teljes testsúllyal. A 3. hét után elhagyhatja a mankót és a 4-5. héten az orthesisit is. Ekkor biztos, hogy jól meggyógyult. A terhelést úgy állíthatja be, hogy egy fürdőszoba mérlegre rááll az ép lábával és addig nyomja, míg 20, 40 kg-ot nem mutat. Az akkor érzett nyomást kell érezni a másik talpán járás közben és akkor biztosan megfelelő ingert ad a csontosodásnak.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 23:51; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 10:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése