Hatfajdalom, bal kez zsibbadas; mi lehet az ok?

Tisztelt Holgyem/Uram. Szeretnem a tanacsat kerni a kovetkezo problema kapcsan. Kb. 2 honapja kezdtem erezni, hogy megfajdult az egyik csigolyam valahol a lapockaim kozott. Ezutan, amikor sportoltam (heti negyszer tollasozom) illetve amikor bicikliztem (minden nap azzal jarok be az egyetemre, kb napi 20 km) , akkor nem igazan fajt, de megpihenve mar igen. Elmentem ortopediara, ahol injekciokat kaptam a hatamba es ragasztoszalagokat. Ezek azonban nem hasznaltak, mivel most is faj a hatam. Egy ideje (kb 1 hete) elkezdett zsibbadni a bal kezem es gyengenek erzem. Eloszor kardio eredetunek gondoltam, mivel a mellkasom felso resze is szokott "zsiborogni" es hat van ugye sajnos egy extraszisztolem, amire Nebivolol-t szedek. Aztan ugy gondoltam, hogy ha sziv eredetu lenne a bal kez zsibbadasa, akkor szerintem mas tuneteknek is kellene jelentkeznie (fulladas, nem lennek terhelheto, izzadas, stb. Szombaton pl csinaltam egy 20 km-es turat hegyekben es nem volt semmilyen elobb emlitett tunet) . Ami zavar, hogy ha jol tudom, akkor a karba futo idegek a nyaki gerinc resztol indulnak, ami pedig nem faj; szoval nem tudom osszehozni a bal kez zsibbadasat a hatamban levo fajdalommal. A hatambol a fajdalom most mar eleg erosen kisugarzodik a bal lapockam fele, ala es neha a jobb oldalra is, de ez nem jellemzo. A fejemet is neha konnyunek erzem, bar ez szerintem lehet a Nebivolol egyik mellekhatasa is. Mostanaban neha kicsit gyengebbnek erzem magam vagy inkabb lustabbnak vagy almosabbnak. Van egy kis nyomaserzet a gyomorszajam kornyeken is, mintha nem lenne rendben a gyomrom...nem tudom, ez lehet-e a fajdolom gocpontjabol valo kisugarzodas eredmenye? Az utobbi idoben mar lejjebb is faj a gerincem (a medence kornyeken) es a labaimban is neha erzek kis zsibongast, tovabba eleg sokszor kiraz a hideg. A kerdesem az lenne, hogy milyen vizsgalatok lennenek meg szuksegesek? Mi lehet a problema? Elmenjek-e karidologiai vizsgalatra is? Valaszat elore is koszonom. Tisztelettel: Makai Zoltan.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem zárható ki a gerinc eredet. Valóban a nyaki szakaszról lépnek ki a kezet és a kart ellátó idegek. Nyaki borda, alagút szindrómák, gyulladás egyaránt okozhatnak ilyen panaszt. Azt javaslom keressen fel egy ideggyógyászati, vagy idegsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokat követően pontosabb diagnózist adnak, vagy további belgyógyászati és egyéb kivizsgálást tudnak javasolni.

Kérdés: 2012. augusztus 06., 12:34; Megválaszolva: 2012. augusztus 07., 22:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mit tegyek?
Egy éve megállapították, hogy egyik gerinccsigolyám 5 mm-t elcsúszott. Ebből következően deréktáji fájdalmaim lettek, majd később isiász a jobb...
Állás, járás nehézség
Tisztelt Doktornő! 54 éves, ülő munkát végző, jelentős súlytöbblettel küzdő nő vagyok. Sok éve vannak izületi problémáim: főként...
Reggeli derékfájdalom
Kedves Dr.Nő, 23 Éves vagyok. Gyakori probléma nálam, hogy az alvást megnehezití számonra a derékfájdalom. Gyakran arra ébredek, hogy rettenetesen...
Nyak fájás
Tisztelt doktor nő! Egy hónapja kb. bekerültem a kórházba, mert a bal kezem zsibbadt, és olyan érzés volt a bal mellkasomban mintha beszorult volna...
Gerincfájdalomra jók ezek a...
T. Doktornő! Nincs gerincsérvem. Fokozott háti kyphosis és lumbális lordosis. A csigolyák peremén vaskos csőrképződések. Sacroil.- rések nem...