Kattogó izületek+TFCC

Tisztelt Doktornő/úr! Kb 3 hónapja elkezdtek kattogni az izületeim (bal csukló, térd) szerencsére nem állandóan de napjában 4-5 alkalommal. Terhelésre viszont nem fájnak, sőt egyáltalán semmi fájdalmat nem érzek csak azt vettem észre hogy érzem az izületeimet. (egyszer hideg máskor meleg érzés főleg a bal csuklómban) Utánaolvasás alapján valószinüleg a sok hidegben való motorozás illetve bringázás okozza ezt a jelenséget. Az egyik kérdésem az lenne hogy, porcerősitőkkel ez a probléma megoldható lenne? vagy esetleg valami kenőcs? Második kérdés: több mint 8 hónap (negativ röngenek, vérvizsgálatok, és negativ mri) után végre kiderült hogy ultrahang és fizikai panaszok alapján jobb csuklómban TFCC sérülésem van. Mivel az alkalmazott konzervativ kezelések nem használtak műtétre van szükségem. Kérdésem az lenne hogy mi a mütéti eljárás TFCC sérüléssel kapcsolatban? hasonló mint a térdsérüléseknél az artroszkópos helyreállitás vagy ennyi idő után már nyilt mütétre van szükségem? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ízület témában

Első kérdésére azt tudom válaszolni, hogy jó eredmény várható a porcerősítőktől és a nem szteroid gyulladáscsökkentőktől. A csuklótájékon sajnos nem alkalmazható az arthroscopos technika, itt sajnos a nyílt műtétnek van létjogosultsága, mely során az elváltozásoknak megfelelően csak a lágyrészeken, vagy a szalagokkal együtt a csontokon is végezhetnek beavatkozást számos metódus szerint. Hogy pontosan milyen beavatkozást terveznek, azt kezelőorvosával beszélje meg.

Kérdés: 2011. december 07., 14:34; Megválaszolva: 2011. december 09., 20:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Hirtelen fellépő fájdalom és...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 37 éves férfi vagyok, Kórelőzmény: 2011-ben nyaki porckorongsérvvel műtöttek. 2015. márciusában egyik napról a...
Szedhető?
Syncumár mellett szedhető-e supherb art-3 plex tabletta
Kézcsomó
Az ujjaimon ugynevezett herden csomok vannak, nem fáj de csunya.Ez valamivel kezelhető illetőleg visszaforditható?
Sacroiliacalis izület MR leletet...
Tisztelt Doktornő! Tisztelettel kérdezném Sacroiliacalis izület MR vizsgálata történt ennek eredménye nekem érthetetlen kérem írja le hogy az én...
Talán lehet protézis?
Azt szeretném megtudni hogy a staphylococus aerus baktériumot ki lehet e irtani az izületböl. A sérült térdem megint bedagadt, kiütések lettek a...