emlőbetegségek

Szeretném az alábbi diagnózis értelmezését, ez mninden esetben rosszindulató dolgot jelent? Sajnos kb. 2-3 hónap a mintavétel várható ideje. Lefényképeztem a leletet, csatoltan mellékelem.

Dr. Baki Márta válasza mammográfia témában

Tisztelt Asszonyom!

A mammografia és az emlő ultrahang vizsgálata során rosszindulatú elváltozás egyértelműen nem igazolt, de a folyamatos nyomonkövetés miatt javasolt a mintavétel. Amit Önnek ajánlottak - vacuum core biopszia - egy speciális mintavétel, mely kevésbé megterhelő, mint a szokásos tűszúrásos eljárás. Az emlő állományában szabálytalan alakú kis mész gyöngyöcskéket találtak. Abban az esetben, ha ezek a mész gyöngyöcskék szabályosan helyezkednének el, akkor az inkább rosszindulatú elváltozás gyanúját veti fel. Valószínű, hogy a vizsgálatot végző orvos ill. a leírás alapján nem gyanakodnak rosszindulatú daganatra, ezért is ajánlották a viszonylag hosszú várakozási időt.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2019. március 18., 12:58; Megválaszolva: 2019. március 25., 06:05
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Mész-szemcsék
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni. Az előzményekről annyit, hogy 2008-ban magas prolaktinszinttel kezeltek. 2002-toől, amióta a...
mammográfia értelmezése
Kedves dr úr. A mammográfiámon ez áll. Glandularis emlők. Kóros lágyrészárnyék nem látható. Mk oldalon néhány a bimbó felé konvergáló...