Mik az esélyeim?

Tisztelt doktornő! 34 éves vagyok, egy hónapja műtöttek mellrákkal, egy 16 mm-es rosszindulatú daganatom volt. Az őrszem nyirokcsomóban nem találtak daganatos elváltozást. A daganat szövettani eredménye: carcinoma ductale invasivum mammae, pT1c, pNS0, pMx, grade-III, NPI=4, 32 (közepes prognózis), luminal B-nek megfelelő immunfenotipussal. Méret: 1, 6 cm. Szövettani típus: ductalis/NST. Érinv. a daganat környezetében: Nem. A sebészeti szélek mikr. épek: Igen. ER %: 100 PR%: 100 p53 protein tartalom: 0 %. C-erbB-2: Negatív. Prognozis: mérsékelten jó. Szövett. gr.: GRADE III (8-9: 3 pont) Gr. összetevő: Tubulus formatio, a daganat < 10 %-a 3pont, Magalak, kifejezett variabilitás 3 pont, Sejtoszlások száma, közepes= 12-22 2 pont Nycs.stat.: nincs metastaticus nyirokcsomó 1 pont Szeretném ha értelmezné az eredményeket számomra. Sugárterápiát írtak elő és utána hormonkezelést. Szeretném tudni, hogy mik a túlélési esélyeim? Szerettem volna gyereket vállalni. Van rá esély, hogy vállalhassak valaha? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tóth Judit válasza terhesség témában

Jók az esélyei a gyógyulásra. A hormonkezelés feltétlenül fontos, nagyon fontos a kezelésében. Azt javaslom, essen át a kezelésen, majd ezt követően vállaljon gyermeket. Igaz, hogy telni fog az idő, de a kezelés miatt "elalszik" a petefészek átmenetileg, tehát nem lesznek rosszabbak az esélyei a teherbeeséshez, mint a korosztályának. Igen, lehet később gyereke, ha szeretne, ne aggódjon emiatt.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológia, belgyógyászat
Megválaszolva: 2016. június 27.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Terhességgel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a...