Visszatérő mellgyulladás

Kedves Doktornő! A kérdésem érdeklődő jellegű, sajnos panaszommal kapcsolatban sem a háziorvosom, sem a nőgyógyászom nem tud érdemi információt adni, hogy hová fordulhatnék. 4 éve szültem, sajnos nem tudtam szoptatni. Azóta folyamatosan visszatérő mellgyulladásom van a jobb oldali mellemben. Ez idő alatt kétszer kellett tályog miatt felnyitni a mellemet, többször volt spontán ürülő tályogom. Magyarázatot senki sem tud rá adni, hogy ez a probléma miért van és miért tér vissza rendszeresen. Már több, mint egy éve nem volt semmi gondom, aztán most megint egyik napról a másikra begyulladt. Megint érzem a kemény gyulladt csomót is benne, ami iszonyú fájdalommal jár. Már a sírás kerülget, ha arra gondolok, hogy ismét uh, ahol közli a nőgyógyászom, hogy ő ugyan ebben nem tud segíteni és menjek a sebészetre ahol iszonyatos fájdalmak árán felnyitják, kitisztítják, majd kb. 2 hétig kötözésekre kell járnom, de az okról senki nem tud semmit. Először antibiotikummal próbálkozok, az a legutolsó alkalommal segített.Legutóbb 2013 decemberében volt begyulladva, akkor az Aktil-duo nevű antibiotikumtól elmúlt a gyulladás és a csomó is. Többször voltam emlő ultrahangon, több ciszta és egy fibróma is van az érintett mellemben. Hogyan lehetne ennek a problémának a végére járni? Hová fordulhatnék a panaszaimmal? Miért keletkezhetnek mindig ezek a tályogok? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét. További szép napot kívánok Önnek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza gyulladás témában

Kedves Kérdező!

Az okot nem tudom sajnos, de véleményem szerint sokat segítene a sebváladék, vagy a tályog tartalmának a tenyésztése. Feltehetően a bőrről, vagy a tejjáratokból kerül be baktérium a cystába vagy az emlő állományába.

Emlődiagnosztikában járatos radiológustól kérnék segítséget, aki tisztázhatja az emlő struktúrájának eltéréseit.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 28., 15:12; Megválaszolva: 2015. január 29., 21:55
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat