mammográfia értelmezése

Kedves dr úr. A mammográfiámon ez áll. Glandularis emlők. Kóros lágyrészárnyék nem látható. Mk oldalon néhány a bimbó felé konvergáló vonalszerű meszesedés van, mely vsz plazmasejtes masthitis részjelensége. Malignitási jel nem látható. Kérem válaszát ez mit jelent. Nagyon megiedtem a meszesedéstől mert erről még csak rosszat hallottam és ez az előző leletemen nem volt. Lehet ebből rosszindulatú dolog? Köszönöm és várom mielőbbi válaszát. Még annyit hogy gyermekeim szoptatása óta van minimális tej a mellemben. A nagy 12 a kicsi 5 éves.Lehet ezzel összefüggésben?

Dr. Szalóczy Péter válasza mammográfia témában

Kedves Kérdező! Tekintse a mammográfás leletet negatívnak, évi kötelező ismétlés szükségességével. Mnden korábbi apró lobosság, ami a szoptató melleknél általános, meszesedéssel gyógyul. Ez nem a mikromész, amit kevésbbé szeretünk. Ez önnél a tejkviezető csatornák részbeni meszesedése. Savó a mellek nyomására ürülhet minimális mennyiségben, de ne nyomkodja, mert az újatermelésre serkentheti a mirigyeket. Ha e nem jelentős mennyiségt, ami foltozza a melltartót, nem jeletnt tennuvalót. De ha a menzesze késedelmes, vagy ritkább, érdemes megvizsgálni vérvétellel a prolactin nevű agyalapi mirigy hormon szintjét, mely ha magasabb, serkenti a mellmirigyeket és gátolja a petefészek működését. Ha pontos ciklusa van, ez is felesleges tennivaló egyenlőre.

Kérdés: 2013. május 23., 17:42; Megválaszolva: 2013. május 26., 20:25
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
emlőbetegségek
Szeretném az alábbi diagnózis értelmezését, ez mninden esetben rosszindulató dolgot jelent? Sajnos kb. 2-3 hónap a mintavétel várható...
Mész-szemcsék
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni. Az előzményekről annyit, hogy 2008-ban magas prolaktinszinttel kezeltek. 2002-toől, amióta a...