Rosszindulatú ciszta?

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy ma voltam ultrahangos vizsgálaton mert a mellembe egy csomót találtak és megvizsgáltak és ezt kaptam: A jobb emlőben mamillarisan 10mm-es mélységben egy 12x5x11mm-es belső echokat is tartalmazó cystosusnak imponáló képlet látható, melynek falában apró meszesedés is megfigyelhető.Környezetében egy-egy 8-9 mm-es hasonló képlet látszik.Körülöttük az emlő mirigyállománya kissé inhomogén szerkezetű, gyulladásra utalhat. Egyéb szerkezeti eltérés ill.kóros körülírt elváltozás egyik emlőben sem ábrázolódik Vélemény: cystae mammae l.d., v.s sűrű bennékű, mely gyulladásra utalhat. tartanom kéne attól hogy ez rosszindulatú vagy csak feleslegesen aggodók? a válaszát előre is köszönöm.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlőben észlelt elváltozás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben valóban 15 éves, és a menstruáció már rendben van, ritmusos, és nem szed semmilyen hormon készítményt, úgy csaknem biztosan nincs rosszindulatú betegsége.

1/ Emlőrák 15 éves korban irodalmi ritkaság- magam 45 éves működésem alatt sosem láttam.

2/ A rák az nem lyukas, nem sima felszínű stb mint egy szőlőszem, hanem egy tömött, szabálytalan alakú, környezetéhez kapaszkodó göb, tehát ultrahangon pont a cysta ellenkezője.

Az emlőben levő cysták az emlőben levő tejmirigyek tapintható formái-néha gyulladásosak, legtöbbször maguktól elmúlnak 3-4 normál menstruációs ciklus után. Ezért rendszerint azt javasoljuk, hogy pár hónap múlva ultrahanggal megint nézzük meg.

Gyulladásosak is lehetnek. Néha le kell csapolni a bennük levő folyadékot egy hajszálvékony tűvel (a váladékot persze mikroszkóppal megnézzük)

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. november 29., 16:26 ;Megválaszolva: 2012. december 05., 00:01
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Jó napot barátnőm honaljaban...
Jó napot barátnőm honalj duzzanata eszlelt doktorok nm tudják mi az és ki akarnak szedni egyet mit javasolnak? köszönöm
Mellrák vagy sem?
Üdvözlöm, Az orvos nem mondott semmit, kérem ez mit jelent, van rossz indulatú daganat vagy nincs? A jobb emlő craniolateralis quaquadransában egy...
Emlődaganat-szolárium
T. Doktornő! Lassan egy éve műtöttek emlődaganatra. Szövettan a következőket tartalmazta: Invasiv carcinoma NST. B5b Grade: 1 Histologiai...
Mellráktól való félelem
Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni hogy hol mert nincs...
Ujabb szövetminta vétel...
Tisztelt Doktorasszony! Köszönöm szépen a válaszát a korábban feltett, emlődagatból keletkezett koponyacsont áttéttel kapcsolatban. Még egy...