CT, Mammográfia (? )

Tavaly novemberben intraduct.papillomával műtötték a jobb mellemet, idén januárban kivették a májam jobb lebenyét egy 15 cm-es adenoma miatt. Mivel még vannak adenomák a májamon így azt figyelemmel kísérik, júniusban mellkas-has CT-m volt, amit most októberben ismételnek újra. Közben már mennem kellene mammográfiára is, de szeretném tudni, hogy a CT kimutatná-e, ha a mellemmel valami gond van? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kriszta.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza mammográfia témában

Kedves Kriszta!

A mellkas és hasi CT nem alkalmas az emlő szövetének vizsgálatára, esetleges daganat kiújulásának megállapítására, csak a mammográfia, ott is fontos, hogy a friss felvételeket a korábbiakkal össze tudják hasonlítani. A mellkas CT az esetleges áttétek (pl tüdő) a hasi CT a máj és egyéb hasi szervek állapotának a megítélésére alkalmas.

Kérdés: 2012. szeptember 28., 20:41; Megválaszolva: 2012. szeptember 30., 23:14
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
EMLŐ mammográfiás vizsgálat...
Kedves Doktornő! 53 éves vagyok, és minden évben eljárok mammográfiai vizsgálatra. Ebben az évben is megtörtént tegnap, és ezt a leletet...
emlőbetegségek
Szeretném az alábbi diagnózis értelmezését, ez mninden esetben rosszindulató dolgot jelent? Sajnos kb. 2-3 hónap a mintavétel várható...
Mész-szemcsék
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni. Az előzményekről annyit, hogy 2008-ban magas prolaktinszinttel kezeltek. 2002-toől, amióta a...
mammográfia értelmezése
Kedves dr úr. A mammográfiámon ez áll. Glandularis emlők. Kóros lágyrészárnyék nem látható. Mk oldalon néhány a bimbó felé konvergáló...
Mirigytöbblet és szerkezeti...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A mammográfiai leletemen a következő olvasható: Aszimmetrikus mirigyállomány. Jobb mell felső-külső részén...