Kérdés a Cardura XL nevű vérnyomáscsökkentő gyógyszerről

Igaz e az az állítás, hogy a Cardura XL nevü vérnyomás csökkentő bizonyos esetekben szív infarktust okoz. van e valami alapja a feltevésnek. És még egy kérdésem lenne szedek egy Brinaldix nevű vérnyomás diasztolés értékét csökkentő gyógyszert. okozhat e impotenciát. Válaszát előre is megköszönve Pusztafi Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Több ezer beteget felölelő klinikai vizsgálatokban előfordult, hogy 1-2 Cardurát szedő beteg infarktust kapott, de nem bizonyított, hogy ez a Cardura szedésével függene össze - valószínűleg ez inkább a magas vérnyomás szövődménye volt, de ezek az esetek a gyógyszergyárak védelmében rákerülnek a betegtájékoztatóra. A Cardura mindenesetre max. urológiai problémák esetén első választandó szer (inkább kombinációban jön szóba) , a szív-érrendszeri szövődmények elkerülésére más, bizonyítottan hatásos szer használata szerencsésebb. A Brinaldix a legtöbb vízhajtóhoz hasonlóan okozhat merevedési zavart.

Kérdés: 2011. február 10., 12:25; Megválaszolva: 2011. február 17., 10:04
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás