Vérnyomás helyes mérése

Tisztelt Doktornő/Úr.

A férjemmel midketten vérnyomásproblémával küszködünk. Mindketten 70 évesek vagyunk. Ő 175cm/100 kg, és 158cm/55 kg vagyok. Már 4 vérnyomásmérőnk van. Egy OMRON félautomata, GYRAS automat és 60 memóriás, mindkettő felkaros. Csuklósból OPUS, és  (elta) . mindkettő automata és 60 memóriás.

Mivel két egyforma ereménnyel még nem találkoztunk és azt olvastam a WEBBetegnél, hogy a kövéreknél jobb a csuklós,   másoktól meg azt hallottam, hogy a csuklós 50 éven felűl az érelmeszesedése miatt rossz eredményt mutat.  Nekem általában 25-30-al többet mutat a csuklós és mivel pánikos vagyok még följebb megy a csuklóson is, de nem annyival mint a felkaroson. Mivel nekem erősen ingadozik  a vérnyomásom az orvosom ilyen esetben azt mondja, hogy fél frontint és fél rudodelt kapjak be. Ez segít is. De nem tudom, hogy én vagyok-e a selejt vagy a vérnyomásmérő. Az OMRON hitelesített, de azért nem vagyok nyugodt mert 10 év óta kitapasztaltam, hogy megszédűlök és a látásomon is észreveszem, hogy most indul felfelé. A férjem észre sem veszi a 180-at,   csak ideges, veszekszik és akkor méretem vele és nekem van igazam.

Várom megtisztelő válaszát.

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza vérnyomásmérő témában

Kedves kérdező!

A csuklós vérnyomásmérő esetleg extrém túlsúly esetén jön szóba, ráadásul a mérés eredményét befolyásolja a csukló helyzete (kb. a szívvel kell egy magasságban lennie) , de így is kissé magasabbak lehetnek az eredmények a felkaros mérésnél. Emiatt inkább a felkaros mérőt használják (érdemes megnézni a mandzsettán feltüntetett méretet, és ha a férje karvastagsága túl nagy lenne, esetleg beszerezni egy nagyobb mandzsettát) - a hitelesített Omron mérő használata lenne a legjobb, de ezt is javasolt időnként összevetni a háziorvosi rendelőben használatos mérővel.

Kérdés: 2010. június 01., 17:37; Megválaszolva: 2010. június 01., 17:37
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Szorongás, depresszió, vérnyomás
Tisztelt Doktor Úr/NŐ! Én egy 26, 5 éves fiatalamber vagyok akit szorongási panaszokkal, depresszióval kezelnek! Sajnos túlságosan is sokat...
Vérnyomás gyógyszer és erekciós...
Tisztelt Doktornő! vérnyomásra szedek évek óta Coverex As komp-ot. Közben nemrég erekciós problémáim alakultak ki és a betegtájékoztatóban ezt...
Szív, gyomor vagy egyéb probléma ?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 54 éves, átlagos férfi vagyok. Már több mint 10 éve előfordul, hogy időnként a jobb bordaívem alól egy pontból...
Magasvérnyomás EKG lelet