Magas pulzus szoptatás alatt

Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is szedek 3*1 mindkettő, mert alapból magas vérnyomásos vagyok. Terhesség előtt bisoprololt szedtem napi 10mg, azzal minden rendben volt. Viszont a pulzusom ahogy terhesség alatt , gyógyszert váltottam magas lett, azóta is magasabb sokszor, hiába a betaloc (10mg) .. Főként akkor ha reggel felkelek az ágyból érzem hogy elkezd hevesen verni a szívem, de amint leülök és nyugalmi helyzetbe kerülök lemegy 80 kötülre, hozzá teszem volt EKG, Labor más okból, de minden rendben van.. Úgy érzem most mintha még meleg idő is rátenne. Ha már nem fogok szoptatni akkor kell visszamennem belgyógyászhoz hogy másik gyógyszert kapjak. Normális ez hogy a pulzusom felszökik mikor felállok vagy tevékenykedek és olyankor engem zavar? Hozzáteszem a vérnyomásom 100 körül van sokszor, ritka mikor megemelkedik, akkora is inkább a per érték olyan 140/98 de ez nagyon ritka.. Okozhatja ezt hogy nem a bisoprololt szedem amit terhesség előtt is szedtem? Köszönöm a tanácsát előre is Szép napot! Marika

Dr. Molnár Dóra válasza szülés utáni vérnyomás és pulzus témában

Kedves Kérdező!

Az alacsonyabb vérnyomás hatására emelkedhet a pulzust, lehet, hogy érdemes lenne a Dopegyt csökkentéssel próbálkozni. Ennek pontos módjáról az Önt ismerő kezelőorvossal egyeztessen, akár telemedicina forámájában is. A felálláskor hirtelen vérnyomás csökkenés természetes velejárója a pulzus megemelkedése.

A másik ok, ami szerepet játszhat a magasabb pulzusszámban az, hogy a korábbi gyógyszerének erőteljesebb a pulzus csökkentő hatása. Ennek ellenére nem biztos, hogy majd pontosan ugyanarra az adagra kell majd visszatérni. Egyebekben pedig ne izguljon, amennyiben a mostani hetekben hónapokban általában 100/perc alatt van a szívverés, de az optimálisnál kissé magasabb (80-90/perc), ráadásul a vérnyomás 140/90Hgmm alatt van, ez semmilyen rövid, vagy hosszútávú bajt nem okoz. Természetesen a későbbiekben (szoptatás befejezése után) a vérnyomást és pulzust be lehet állítani kezelési irányelveknek megfelelően.

Sok ötömet és jó egészséget kívánok Mindnyájuknak! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. június 18., 08:13; Megválaszolva: 2022. június 20., 19:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornő! Két kérdésem lenne: 1. Nátrium hiányom van (100 mmol/l) , pedig elég sósan étkezem. 2 féle vérnyomáscsökkentőt szedek...
Magas vérnyomás helyre jön szülés...