Magas pulzus szoptatás alatt

Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja, hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok.. Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is szedek 3*1 mindkettő, mert alapból magas vérnyomásos vagyok. Terhesség előtt bisoprololt szedtem napi 10mg, azzal minden rendben volt. Viszont a pulzusom ahogy terhesség alatt, gyógyszert váltottam magas lett, azóta is magasabb sokszor, hiába a betaloc (10mg). Főként akkor ha reggel felkelek az ágyból érzem, hogy elkezd hevesen verni a szívem, de, amint leülök és nyugalmi helyzetbe kerülök lemegy 80 kötülre, hozzá teszem volt EKG, Labor más okból, de minden rendben van. Úgy érzem most, mintha még meleg idő is rátenne. Ha már nem fogok szoptatni akkor kell visszamennem belgyógyászhoz, hogy másik gyógyszert kapjak. Normális ez, hogy a pulzusom felszökik mikor felállok vagy tevékenykedek és olyankor engem zavar? Hozzáteszem a vérnyomásom 100 körül van sokszor, ritka mikor megemelkedik, akkora is inkább a per érték olyan 140/98,de ez nagyon ritka. Okozhatja ezt, hogy nem a bisoprololt szedem, amit terhesség előtt is szedtem? Köszönöm a tanácsát előre is Szép napot! Marika

Dr. Molnár Dóra válasza szülés utáni vérnyomás és pulzus témában

Kedves Kérdező! Az alacsonyabb vérnyomás hatására emelkedhet a pulzust, lehet, hogy érdemes lenne a Dopegyt csökkentéssel próbálkozni. Ennek pontos módjáról az Önt ismerő kezelőorvossal egyeztessen, akár telemedicina forámájában is. A felálláskor hirtelen vérnyomás csökkenés természetes velejárója a pulzus megemelkedése. A másik ok, ami szerepet játszhat a magasabb pulzusszámban az, hogy a korábbi gyógyszerének erőteljesebb a pulzus csökkentő hatása. Ennek ellenére nem biztos, hogy majd pontosan ugyanarra az adagra kell majd visszatérni. Egyebekben pedig ne izguljon, amennyiben a mostani hetekben hónapokban általában 100/perc alatt van a szívverés, de az optimálisnál kissé magasabb (80-90/perc), ráadásul a vérnyomás 140/90Hgmm alatt van, ez semmilyen rövid, vagy hosszútávú bajt nem okoz. Természetesen a későbbiekben (szoptatás befejezése után) a vérnyomást és pulzust be lehet állítani kezelési irányelveknek megfelelően. Sok ötömet és jó egészséget kívánok Mindnyájuknak! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. június 20.

Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Változó vérnyomásérték különböző karon...
Tísztelt Doktornő! Az lenne kérdésem, hogy mostanság magas a vérnyomásom, kaptam már rá gyógyszert is. Azóta méregetem itthon és az a furcsaság van, hogy...
Moringa por
Szép napot kívánok! Vettem magamnak moringa port, ami állítólag rengeteg vitamint tartalmaz, és az energia szintet is növeli. Ez a por nem kavar be abba,...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Magas vérnyomás csökkentése
Tisztelt Doktor Nő! 32 éves férfi vagyok sportolok, kondizgatok, alkalmanként futok, viszont tavaly nyáron éreztem kicsit szúrdogál a tarkóm, majd kértem...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...